Знаковото дело срещу бившата съдийка Румяна Ченалова за пореден път

...
Знаковото дело срещу бившата съдийка Румяна Ченалова за пореден път
Коментари Харесай

Знаковото дело срещу Ченалова е върнато на прокуратурата

Знаковото дело против някогашната съдийка Румяна Ченалова за следващ път беше прекъснато и върнато на прокуратурата. Съдът реши, че има неясноти и съществени несъгласия в обвиняването, които нарушават правото на отбрана на подсъдимата, оповестява Българска национална телевизия. Ченалова е упрекната за длъжностно и документно закононарушение. Според прокуратурата като търговски арбитър тя е облагодетелствала частна компания - като дала ход на дело без импортирана държавна такса и запорирала сметки на НЕК, подправила и протокол от съвещание.

Съдийката беше уволнена дисциплинарно поради нарушавания по делото " Белведере ", които бяха огласени от някогашния френски дипломат у нас Ксавие дьо Кабан. Случаят стана мотив дипломатът да употребява израза за " гнилите ябълки " в правосъдната система, а против Ченалова започнаха поредност следствия.

„ Всичко това, което е написано в обвинителния акт, демонстрира непознаване на процесуалния закон и обособените производства в него. Прокуратурата си разрешава просто да скача от норма на норма. Да не приказваме, че като мое нарушаване са показали текстове, които касаят дейности на ищците “, съобщи Ченалова.

„ Ще протестираме в законоустановения период “, изясни прокурорът Клементина Паличева, съгласно която има процесуални нарушавания.

Прокурорът Людмила Николова добави: „ Но съдът не ни даде опция да вземем мнение по причините на отбраната, които бяха в тенденция за преустановяване. Сега ще вземем отношение в митинга “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР