Знаете ли, че съществува плод, който сваля кръвната захар за

...
Знаете ли, че съществува плод, който сваля кръвната захар за
Коментари Харесай

Плодът чудо, който сваля кръвната захар за минути

Знаете ли, че съществува плод, който смъква кръвната захар за минути. Става въпрос за грейпфрута, който неслучайно се счита за плод-чудо. Той в действителност е кръстоска сред помело и портокал и е същинска витаминозна бомба.

е с ниско наличие на калории, само че също по този начин е богат на хранителни субстанции. Той е отличен източник на витамини А и С.
Лесно намаляване с водата с грейпфрут!
Той не просто е със страховит мирис, само че има и невероятното пречистващо тялото свойство и усъвършенства обмяната на веществата в тялото. Гр...

Този сезонен плод има невисок гликемичен показател, което значи, че обезпечава на организма хранителни субстанции, само че не оказва доста негативно въздействие върху равнищата на кръвната захар.

Той освен оказва помощ при диабет, само че и се смята за плод, удължаващ младостта.

Според изследванията грейпфрутът доста намалява риска от диабет вид 2. Това се дължи на наличието на нарингин в него. В медицината това вещество се употребява за възстановяване на глюкозния толеранс при хора с диабет вид 2.

Твърди се, че грейпфрутът предизвиква загубата на тегло. Но това изказване не е научно потвърдено – нито едно проучване не потвърждава, че този цитрус може да ви помогне да отслабнете.

Все отново учените са стигнали до заключението, че той възстановява кръвното налягане и равнищата на кръвните липиди (мазнини), което евентуално се дължи на достатъчното количество фибри в него.
Кога сокът от грейпфрут става гибелен?
Цитрусови плодове имат освен потребни, само че и нездравословни свойства. Сред тях се отличава грейпфрутът, който може да бъде дори смъртоносе...

Грейпфрутът е богат източник на антиоксиданти като витамин C. Консумацията на един дребен плод може да ви обезпечи 68,8 mg витамин C, което е забележителна част от предложения дневен банкет от 75 mg за дами и 90 mg за мъже. А витамин С играе жизненоважна роля в образуването на колаген - този детайл е от първостепенно значение за здравето на костите, сухожилията и кожата.

Един дребен грейпфрут съдържа и 2270 mcg ликопен - това вещество е мощен антиоксидант, който се бори дейно с възпаленията в тялото.

И, несъмнено, извънредно значимо е наличието на вода и фибри в плода. Един дребен грейпфрут с тегло от към 200 гр съдържа 182 гр вода и 2,2 g фибри.

Благодарение на тях потреблението му е в положение да предотврати запек, насърчавайки храносмилането.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР