Знаете ли, че през зимата организмът ни има своите специфични

...
Знаете ли, че през зимата организмът ни има своите специфични
Коментари Харесай

Колко вода трябва да пием през ЗИМАТА

Знаете ли, че през зимата организмът ни има своите характерни потребности, за които би трябвало да се погрижим, в случай че желаеме той да действа вярно? Днес ще си поговорим за това какво количество вода би трябвало да изпива всеки от нас през студените дни и с какви питиета не е целесъобразно да утоляваме жаждата.
Колко вода би трябвало да пием през зимата?
През зимата нашето тяло се нуждае от по-малко количество вода, защото отделянето на течности понижава. Това, несъмнено, не значи умишлено да променяте количеството вода, което пиете в границите на деня. Вслушвайте се по-често в сигналите, които тялото ви изпраща и се ръководете по тях. Винаги дръжте бутилка или чаша с вода наоколо до вас и когато усетите жадност, пийте от нея.
Какво се случва с тялото ви след дехидратация, без да подозирате
Тялото и органите ни се състоят най-вече от вода и в случай че би трябвало да сме по-точни, в белите дробове се съдържа към 85% вода, в мускулите...

Има хора, които доста рядко се сещат да употребяват тази транспарантна течност. Специалистите обаче са безапелационни, че това би трябвало да се промени. Единствено хората, които имат сърдечни или бъбречни болести, е целесъобразно да понижат потреблението по съвет на доктор.

Не е добра концепция да утолявате жаждата със сокове от кутии, газирани питиета, млечни шейкове и други сходни. Ако сте жадни, заложете на вода, зелен чай или фреш от горски плодове без добавена захар.

Много хора пият само минерална вода, само че е значимо да знаят, че когато става въпрос за утоляване на жаждата, би трябвало да се пие такава, която е с ниска минерализация. Лечебната минерална вода може да ни навреди, в случай че непрекъснато я консумираме.
8 аргументи да пиете по чаша вода след сън
Вероятно нееднократно сте се възхищавали на невероятната фигура и съвършено изпънатата кожа на жителките на Япония. Това не се дължи единствено н...

Що се отнася за зимните месеци, би трябвало да се обърне внимание и на температурата на напитките, които одобряваме. Те не би трябвало да бъдат нито прекомерно топли, нито прекомерно студени.

Пийте толкоз вода през зимата, колкото тялото ви има потребност. Ако през лятото сте изпивали малко по-големи количества, а през студените дни сте понижили приема, не се тревожете, тъй като през зимата тялото отделя по-малко течности.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР