Знаете ли, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло?

...
Знаете ли, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло?
Коментари Харесай

Забравете за сухите и напукани ръце през зимата

Знаете ли, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло? Тя заема най-голяма повърхност и от време на време не е елементарно да се поддържа еластична, витална и хидратирана, написа actualno.com. Върху това влият доста фактори като здравословно положение, метод на живот, атмосферни условия и така нататък Същото важи и за измиващите средства, които постоянно използваме всекидневно - сапуни, шампоани и препарати, изсушаващи нашата кожа и правещи я податлива на изсъхване и напукване.

Как да се оправим със сухата, напукана кожа към очите?

Студеният и изсъхнал въздух през зимния сезон тестване за кожата на нашите ръце. Уредите за отопление оказват и в допълнение въздействие върху кожата ни като цяло. Климатиците, отоплителните печки могат да изсушат нашата кожа. Както е значимо да се погрижим авансово за нашия имунитет, с цел да се оправим с другите вирусни офанзиви, по същия метод и нашата кожа има потребност от превантивни ограничения, с цел да бъде постоянно мека и хидратирана и да я предпазим от въздействието на нездравословните зимни климатични условия. За да не допуснем прекомерното и изсъхване през зимния интервал, би трябвало да стартираме да хидатираме кожата овреме. Много значим фактор за възстановяване на типа на нашата кожа на ръцете през зимата е да задържим влагата в нея за по-дълго време.

Как да поставяме грижи за сухотата на кожата на лицето през зимния интервал?

Ако поставяме верни грижи за кожата, ще допринесем възобновяване на нейната защитна функционалност. Комбинирането на субстанции, които спомагат защитните функционалности на кожата, включват липидите, маслата и протеините. Състоянието на кожата през зимата зависи от тях. Те са субстанции, осигуряващи положителни защитни свойства на кожата. Ако на кожата ѝ липсват част от тези субстанции, тя ще бъде суха, напукана, олющена и податлива на инфекции и възпаления. Кожата, която е склонна към екзема и сухота, нормално има по-слаби функционалности на отбрана. Симптомите на раздразнение се утежняват през зимата, изключително когато изискванията са по-лоши, въздухът е леден и изсъхнал.

Как да овлажняваме сухата кожа през зимния интервал?

Експертите по здравни въпроси предлагат кожата да бъде хидратирана целогодишно. Добре е да наблегнете на нейното овлажнавяне през есенния интервал, с цел да я подготвите за зимата. Направете рутинно нанасянето на овлажнители. Правете го заран и вечер и след душ и изключително когато сте на открито. Поставете богатия на липиди овлажнител на бюрото си, в колата и вкъщи. Тъй като би трябвало да мием постоянно нашите ръце, постоянно би трябвало да имаме кремове с овлажняващо, хидратиращо и подхранващо деяние, с цел да възстановим липидната отбрана на кожата на ръцете. Всеки път, когато миете ръцете си, влагата ще изчезне от кожата ви, тъй че е значимо да опитате овлажнител като постоянна приложимост.

Кои са най-подходящите артикули за хидратиране през зимата?

За да запазите влагата на кожата на ръцете през зимата и да я предпазите от изсушаване и напукване, апелирам, изберете овлажняващи артикули, съдържащи хиалуронова киселина, ланолин, какао, кокосово масло, алое вера и глицерин. Това са доста ефикасни съставки против сухота на кожата през зимния интервал на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР