Знаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка

...
Знаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка
Коментари Харесай

Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от вино

Знаете десетки изгоди от аленото вино. Но има една напитка с негово присъединяване, която може бързо и елементарно да ви върне здравето и това е глювайн. Казват, че питието избавя от тежкия грип, от кашлицата и даже би трябвало да се пие при пневмонии. Силата му е толкоз огромна, че лекарите в Германия го предлагат и след изтощителни болести и даже интервенции.
Прави се наложително с алено вино. Слага се канела, с цел да се ускори метаболизмът и да се покачат защитните сили на тялото ни.
Продуктите, които ви трябват, с цел да си извършите този естествен лек са доста, само че количеството, което се получава е доста. Въпреки това целесъобразната доза е единствено до две чаши дневно, защото действието на еликсира е прекомерно мощно.

Еликсир за здраве
Необходими артикули:
400 г алено вино
50 мл коняк
50 г захар

канела
карамфил
лимон
вода
Начин на подготвяне:

Подправките се разбъркват дружно с виното. Долива се малко вода. Сместа се поставя на котлона да кипне. Махаме от огъня и оставяме за 10 минути продуктите да пуснат своите потребни субстанции и те да се смесят добре. След това вадим карамфила и прибавяме коняка. Разпределяме по чашите до момента в който напитката е още гореща. Пуска се по един комат лимон във всяка.
Е ето и какво още е потребно при грип:
Мастните риби, като сьомга, скумрия, риба звук и сардини, подкрепят битката с възпалението, което отслабва имунната система, тъй като са богати на омега-3 мастни киселини. Сьомгата също е огромен източник на витамин D, който е от решаващо значение за битката против настинката и грипа.
Проучванията демонстрират, че хората, които по принцип одобряват високи дози витамин D, страдат от по-малко остри вирусни инфекции на дихателните пътища и рискът от заболяване е доста понижен.
Инфо: lakomnik

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР