Отборът на Левски постигна първа победа в плейофите на Първа

...
Отборът на Левски постигна първа победа в плейофите на Първа
Коментари Харесай

Левски с победа срещу Локомотив

Отборът на Левски реализира първа победа в плейофите на Първа лига, откакто „ сините “ надвиха над Локомотив (Пловдив) с 2:1 като посетител в третия си дуел от първата шестица на шампионата.

Играчите на Николай Костов се озоваха в ролята на догонващи в резултата още в 10-ата минута след гол на Мичи Нтело, само че единствено в границите на три минути сред 29-ата и 32-ата столичният отбор направи цялостен поврат с попадения на Вендерсон Цунами и Рикардиньо, предава Българска телеграфна агенция. 

Така Левски излезе еднолично на четвърто място в класирането с актив от 58 точки, като се откъсна на три точки пред „ черно-белите “, които записаха трета поредна загуба в плейофите и остават на пета позиция. 

Преди началото на дуела от Локомотив (Пловдив) уважиха със специфична гала футболистите от шампионския тим на „ железничарите “, който завоюва купата в шампионата през сезон 2003/2004. 

Срещата стартира с опция за Левски. Рикардиньо получи в противниковата половина и шутира мощно от към 25 метра, само че настрана от вратата.

В десетата минута обаче домакините поведоха в резултата с първия си късмет. Ангел Лясков изведе Мичи Нтело зад тила на Хосе Кордоба и белгийският нападател преодоля безпроблемно Пламен Андреев за 1:0. 

В 29-ата минута „ сините “ изравниха. Вендерсон Цунами бе изтърван в наказателното поле на Локомотив след центриране от корнер и засече неспасяемо с глава от близка отдалеченост за 1:1.

Само три минути по-късно играчите на Николай Костов направиха цялостен поврат. Асен Митков изведе с чудесно подаване Рикардиньо самичък против Кристиан Томов и бразилецът преодоля технично стража на „ смърфовете “, с цел да изведе своя отбор напред в резултата. 

В последната минута от постоянното време на първата част Марин Петков овладя на границата на наказателното поле, финтира Кристиян Пешов и шутира по земята, само че Томов реагира и улови.  

Втората част стартира с още един прецизен удар за столичния отбор дело на Патрик-Габриел Галчев. В 63-ата минута десният краен защитник на „ сините “ получи нова опция. Той се озова на стрелкова позиция в наказателното поле след бърза контраофанзива през центъра, само че ударът му още веднъж бе отразен от Томов. 

В 74-ата минута капитанът на Локомотив Димитър Илиев засече с глава центриране от директен свободен удар, само че Пламен Андреев бе на мястото си и улови. 

В 88-ата минута влезлият като запаса Джавад Ел Джемили насочи рисков изстрел по диагонала, минал настрана от задачата. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР