Знаем, че да се харесаме на всички е толкова вероятно,

...
Знаем, че да се харесаме на всички е толкова вероятно,
Коментари Харесай

Любимец на всички - мисия възможна

Знаем, че да се харесаме на всички е толкоз евентуално, едвам приключим със златен орден нуклеарна физика. Но има хора, които някак съумяват да реализират и двете. Или най-малко видимо.

Дори да не реализираме резултат на 100%, добре е да знаем няколко трика, които сигурно ще влязат в приложимост . Те идват от Робин Дрийк, началник на програмата за поведенчески разбор на ФБР.

 Безотказни психически трикове за триумф
Безотказни психически трикове за триумф

Как да реализираме постоянно своето

Не съдим, демонстрираме интерес

За да оставим някого с положително усещане, без значение от мотива на нашата среща, има една безотказна техника. Не е вярно непрекъснато да се опитваме да се акцентираме, да споделяме и постановяваме нашата позиция. Вместо това, би трябвало да изслушаме мислите и мнението на отсрещната страна и да проявим схващане.

Никой не обича да бъде съден за това какво мисли. Затова вярната тактичност е да демонстрираме интерес към показаната панорама точка и да желаяме събеседникът да се обоснове по какъв начин е стигнал до нея .

 Снимка 348324

Най-честите спорове пораждат на тематики за пари и храна. Всеки има право на мнение и зачитането на това право може да отвори доста порти. А това е началото на една градивна и ползотворна връзка.

Жертване на егото

Много от нас умират да показват грешките на другите , даже и без да са сигурни дали самите те са прави. Просто по този начин, за наслаждение. Потискането на егото е доста значимо за положителното усещане, което желаеме да оставим в близките.

Нормалната реакция на мозъка, когато чуе нещо, с което не е склонен, е да се подготви за спор на отзиви. Но с него няма да успеем да се харесаме. Затова би трябвало да знаем по кое време е по-добре да не се вършим на доста умни, а просто да бъдем положителни слушатели.

 Снимка 348323



А по какъв начин да бъдем положителни слушатели

Най-важното предписание е да спрем непрекъснато да мислим за това какво ще кажем по-късно като имитация и да се фокусираме върху думите на събеседника. Трябва също по този начин да сме любопитни и да извлечем най-много информация. Това постоянно прави положително усещане.

И без спирания, които стартират с " аз мисля... " и други сходни. Всеки път, когато желаеме да обърнем диалога в посока на нашата персона, е добре да помислим два пъти дали в действителност си коства да кажем това, което ни е на езика.

Човек би трябвало да знае освен какво да приказва, само че и какво да не споделя. Мълчанието от време на време в действителност е злато.

 Снимка 348328

Какво да питаме

Всеки има своята орис и ние няма по какъв начин да сме наясно с нея, в случай че го познаваме отпреди малко. Затова печеливша тактичност е да попитаме за провокациите и премеждията , пред които се е изправил нашият събеседник, било то тази седмица или след промяната на работното място.

Няма да сбъркаме и в случай че желаяме съвет по съответна тематика. Дори да нямаме потребност от него. Просто по този начин демонстрираме, че мнението му е значимо и го одобряваме за (до някаква степен) експертно. Именно това се счита за най-печелившата техника за въздействие и сполучлива връзка.

 Снимка 348329

Авариен излаз

Ако желаеме да накараме някой чужд да бъде допустимо най-откровен с нас, би трябвало да му кажем, че имаме единствено минутка да го изслушаме, тъй като би трябвало да тръгваме . Идеята, че по-късно следва да се разделим, ще подкрепи събеседника да си каже всичко, което желае. Нали по-късно ще се разделим и няма да има време за спорове?

Напук на хитреците

Ако усетим, че някой се пробва да ни лъже или манипулира , най-хубавата тактичност е да свалим картите. Стреляме непосредствено с въпроса какво желае от нас и какво желае да реализира сега. Правим го и с няколко комплимента и с ненападателен звук.

 Снимка 348330

В синхрон

Думите, които излизат (или не излизат) от устата ни, би трябвало да бъдат подкрепени от езика на тялото, с цел да реализираме стремежи резултат . Тук има няколко съществени правила: да се усмихваме, да заобикаляме пряк насрещен контакт лице в лице, а дланите ни би трябвало да сочат нагоре, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР