Знаел ли е Румен Радев за двойното гражданство на Кирил

...
Знаел ли е Румен Радев за двойното гражданство на Кирил
Коментари Харесай

Доц. Киселова скрои шапката на Кирил Петков

Знаел ли е Румен Радев за двойното поданство на Кирил Петков и какви могат да бъдат следствията на някогашния длъжностен министър на стопанската система, който се кандидатира за новия парламент като водач на „ Продължаваме промяната ”? Доц. Наталия Килесова, която уличи в плагиатство Петър Илиев, даде коментар по случая Петков.

" Радев не е имало по какъв начин да знае за този проблем, в случай че самият кандидат-министър не му показа. Според мен президентът не е знаел. Възможно е, в случай че Петков е подписал декларация, да бъде измамен под отговорност, само че поради това, че ще има имунитет като кандидат-депутат, прокуратурата може да изиска свалянето на имунитета ", съобщи доцент Наталия Киселова, учител по Конституционно право в " Твоят ден " по Народоосвободителна въстаническа армия.

По нейните думи за интервала от май до август министърът е издал много актове, сключвал е и  контракти.

" Конституционният съд би трябвало да се произнесе по проблема с поданството на Кирил Петков. Канадският закон планува, че от 21 август той към този момент е единствено български жител. Ако се потвърди, че е бил с двойно поданство, въз основа на решение на Конституционен съд актовете с директни последствия ще са оскъдни, а другите ще се наложи да бъдат оспорвани ", разясни доцент Киселова.

Според нея решенията му могат да бъдат оспорени и оповестени за невалидни. А комерсиалните сдружения, които са били наранени, ще могат да предявят искания. Самата тя през днешния ден ще внесе в Конституционен съд своето мнение по въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР