Знаехте ли, че работещите жени са по-склонни към напълняване от

...
Знаехте ли, че работещите жени са по-склонни към напълняване от
Коментари Харесай

По-висок риск от напълняване, ако сте работеща жена

Знаехте ли, че работещите дами са по-склонни към напълняване от останалите?

И какво се оказва? Изкачването по стълбичката на йерархията може да бъде потребна, само че тя постоянно идва с един огромен минус: наддаването на тегло!

Едно ново проучване, оповестено в сп. Тhe International Journal of Obesity, демонстрира, че работещите дами е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло, тъй като колкото повече работиш, толкоз повече килограми имаш.

Според проучването дамите, които работят повече от 41 часа седмично, са по-склонни към пушене, приложимост на алкохол, напълняване и липса на физическа интензивност. Установено е, че близо 56% от дамите, работещи по 48 часа, са злоупотребявали с алкохол, спрямо 42% от работещите по 30 часа и 53% при безработните.

“Тези статистически данни ни дават визия по какъв метод работата въздейства върху метода на живот и след това върху тежестта на човек ”, се споделя в проучването. В изследването са се присъединили 9276 дами с друга специалност. 55% от участничките са споделили, че за две години са нараснали тежестта си, до момента в който 31% са отслабнали.

В проучването се акцентира, че резултатът на дългата работа е бил най-очевиден при дамите, които са увеличавали своето тегло с 12% от телесната си маса, което е към 8 кг, за жена, която тежи 69 кг.

“Изследването има огромно здравно значение, защото напълняването води до внезапно утежняване на здравословното положение. Жените би трябвало да помнят, че дългите часове работа, неизбежно ще се отразят зле на здравето им ”, написа сп. Тhe International Journal of Obesity.

Авторите на изследването показват като аргументи за наддаването на тежестта са: безучастие, липса на време за подготвяне на храна, по-голямо потребление на подготвени храни, високи равнища на стрес, липса на сън и потреблението на повече алкохол.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР