Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето

...
Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиан пред bTV: Трябваше да влезе в затвора днес, а вчера да вечеря със семейството си

Знаехме за крайния акт на Върховен касационен съд от момента на правенето му във вчерашния ден. Кристиан трябваше да бъде наведен в пандиза през днешния ден, а през вчерашния ден да вечеря с час фамилията си, което няма да вижда в идващите 6 години. Това съобщи Любомир Таков - юристът на наказания за убийството на журналиста  Милен Цветков Кристиан Николов.

Вчера Върховен касационен съд дефинира окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години отнемане от независимост.

„ Безпрецедентната експедитивност, с която присъдата му бе издадена и приведена в осъществяване удостовери нашите опасения, че не търсенето на правдивост стимулира работата на държавния уред по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на големия медиен и публичен напън, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на доближените си медии, които демонизираха облика на Николов “, счита бранителят.

Адвокат Менко Менков съобщи пред bTV, че това е пробив в правосъдната процедура за последните 33 години

Таков добавя, че евентуално обществото ще е задоволено от присъдата за клиента му, само че той не е склонен с решението на Върховен касационен съд.

„ С оглед личността на Кристиан, спецификата на проблема и най-много неговото извънредно смирено и правилно държание по време на процеса за мен това наказване е прекалено “, споделя бранителят на Кристиан Николов.

Подсъдимият за убийството на Милен Цветков получава девет години затвор

„ Притеснителното в тази ситуация е, че при съществуване на обособен законов текст, който е относим точно към твърдяното от обвиняването квалифициращо събитие - приложимост на наркотични субстанции - висшата правосъдна инстанция сътвори доста рисков казус, приемайки съществуването на възможен предумисъл “, прибавя той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР