Значително се е увеличил броят на заболели от коронавирус в

...
Значително се е увеличил броят на заболели от коронавирус в
Коментари Харесай

Обсъждат въвеждане на дистанционно обучение в карнобатски училища

Значително се е нараснал броят на болни от ковид в община Карнобат. Само за денонощието случаите са 26. Статистиката демонстрира, че към този момент в общината броят на заболелите е 637 на 1000 души. Обмисля се прекосяване в отдалечено образование от понеделник.

„ Ние към този момент сме в тъмночервената зона, имаме доста случаи в двете учебни заведения „ Христо Ботев “ и „ Св. Св. Кирил и Методий “, уточни кметът на община Карнобат Георги Димитров. Той добави, че има доста паралелки, които са под карантина. Има болни както деца, по този начин и учители. „ За някои специалности като математика и информатика нямаме учители, с които да заместваме “, разясни кметът. Учителските препоръки сега разискват какви ограничения да бъдат подхванати в двете образователни заведения.

„ Ситуацията е тежка и в общинската администрация, там също има доста болни. В обособени звена се принудихме да връщаме на работа хора, които сме пенсионирали преди няколко месеца. Вероятно ще обявим данъчна почивка на Общината или възнаграждение на административни такси и услуги, налози единствено по банков път или онлайн, тъй като в целия информативен център и в отдела за „ Местни доходи “ съвсем всички са заболели “, изясни Димитров.  

От общо 20 Covid кревати в карнобатската болница, в този момент са запълнени 19. Кметът добави, че се планува от петък да бъдат открити още 5 или 10 нови кревати.

„ Заразата потегли от преди месец, основно от наши посетители, гастарбайтери в Германия. Те се впуснаха да вършат сватби, тъй като тези, които получават помощи в Германия, могат да ги получават в случай че имат цивилен брак и най-малко единият не работи.  Подписваха по 5 брака дневно в града, което е доста. Естествено съпроводено с празненства, които не можеха да бъдат следени. Постепенно тази болест се придвижи главно при децата. Наблюдаваме забавна статистика – в учебно заведение „ Христо Ботев “ се разболяват деца под 5-ти клас, назад в учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ се разболява горният курс “, изясни кметът.

След община Карнобат, статистиката демонстрира, че в община Царево заболелите са 430 на 1000 души, а минимум са в Созопол – 130 на 1000 души.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР