Значително по-добра е обстановката с пожарите в Северна Гърция, където

...
Значително по-добра е обстановката с пожарите в Северна Гърция, където
Коментари Харесай

В Гърция откриха камион, използван за палежи

Значително по-добра е ситуацията с пожарите в Северна Гърция, където ненадейно заваля мощен дъжд. Тежка остава ситуацията в област Атика. За едно денонощие в цялата страна са зародили 93 нови пожари.

Силен дъжд заваля следобяд в Северна Гърция и в региона на пожара към Комотини. Има вяра да се загаси огнището, оповестяват огнеборците от региона. Силите на гражданска отбрана, полицията и военните сили остават на място.

Около Александруполис пожарите са локализирани. Там към момента не вали, само че има внезапен спад на температурите. В региона на Кавала продължава да духа мощен вятър, само че вали и дъжд, което оказа помощ за ограничението единствено на едно огнище.

Усилията на пожарникарите са съсредоточени в област Атика, където продължава да гори огънят в планината Парнита. Полицията задържа няколко лица за опит за умишлени палежи. За два часа са  предотвратени девет опита. Има задържани. Министърът за битка с климатичните рецесии и гражданска отбрана Василис Кикилиас насочи закана към подпалвачите, че ще бъдат осъдени с цялата суровост на закона.

" Това, което се случва, е освен прекомерно, само че грубо и незаконно. Открихме камион, за който има съмнения, че се употребява за палежите. Извършват се арести. Уверявам ви, че пожарната и на първо място гръцката полиция и Агенцията за национална сигурност ще създадем всичко с цел да заловим подпалвачите. Извършвате закононарушение против страната. Няма да се скриете. Ще ви намерим и ще отговаряте през съда ", безапелационен бе той, представен от БНР.

Властите в Гърция се опасяват гневът на хората от опожарените региони да не премине в гражданско непокорство и разпра с мигрантите, които локалните поданици в региона на Александруполис упрекнаха за пожарите и си разрешиха да извършат цивилен арест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР