Значително мнозинство от хората по света искат правителствата им да

...
Значително мнозинство от хората по света искат правителствата им да
Коментари Харесай

Спасяването на живота пред рестарта на икономиката предпочитат повечето хора в света

Значително болшинство от хората по света желаят държавните управления им да дадат приоритет на спасяването на човешкия живот пред стъпките към рестартиране на стопанските системи, които бяха ударени от ограниченията за прекъсване на разпространяването на ковид. Това сочи изследване в международен мащаб на Еделман концерн барометър (Edelman Trust Barometer), представено от Ройтерс.

Компанията за информационен маркетинг Еделман, която от две десетилетия интервюира десетки хиляди души за доверието им в главните институции, оспорва изказванието, че умората от изолацията нараства измежду хората, които са наранени от пандемията.

Общо 67 % от интервюираните над 13 200 души сред 15 и 23 април са съгласни с тезата, че най-важният приоритет за държавните управления би трябвало да бъде спасяването на колкото може повече човешки животи, даже това да значи, че стопанската система ще се възвърне по-бавно. Едва една трета поддържа изказванието, че става все по-важно за държавните управления да избавят работни места и да рестартират стопанската система, в сравнение с да взимат всички защитни ограничения, с цел да обезпечат сигурността на хората.

Проучването на Еделман, се основава на данните от анкетите, извършени в Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Япония, Мексико, Саудитска Арабия, Южна Корея, Англия и Съединени американски щати.

Близо 76 % от интервюираните в Япония са на мнение, че би трябвало да се даде приоритет на публичното здраве над стопанската система по отношение на единствено 56 % в Китай, където новият ковид бе регистриран за първи път предходната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР