Значи мислите, че човечеството ще оцелее в следващия един милиард

...
Значи мислите, че човечеството ще оцелее в следващия един милиард
Коментари Харесай

Ще напреднат ли технологиите достатъчно, за да преживеем смъртта на Слънцето?

Значи мислите, че човечеството ще оцелее в идващия един милиард години?

От изобретяването на нуклеарните оръжия насам стоим на косъм от минутата на Страшния съд. Фактът, че те се намират в ръцете на групичка съмнителни „ избраници ”, държи стрелката на часовника рисково покрай среднощ, написа някогашният американски боен Джеф Кей за Gizmodo.

Изпускаме промишлени токсини в атмосферата единствено от към 150 години, а резултатите към този момент се виждат и правят пакости с климата.

Прекомерната приложимост и корист с антибиотици е основала няколко типа устойчиви болести, които не могат да бъдат унищожени с естествени способи, до момента в който арсеналът ни от ефикасни антибиотици от ден на ден се свива.

В последните 600 милиона години (доста по-малко от оферти тук милиард) освен, че всяко едно многоклетъчно създание е направило дебюта си върху лицето на планетата, само че и 99 % от всички са изчезнали.

От галактическа позиция минутите ни са преброени. Между опцията за експлоадирания на гама лъчи, метеорити и комети, в действителност е изумително, че още сме тук.

Един милиард години е доста време. Един милион години даже е доста време - задоволително, с цел да може индивидът да еволюира от хомо еректус до днешния хомо сапиенс .  Преди 65 милиона години е завършила ерата на динозаврите, от които единствено някои типове (птиците) са оживели до през днешния ден.

Смята се, че животът на Земята може да издържи единствено към милион години с едно отзивчиво настроено Слънце, което, остарявайки, става все по-горещо. Земята и Слънцето може да са още на междинна възраст, само че имайки поради, че животът на Земята (с изключение на бактериите) го има единствено от към една трета от това време, доста е евентуално да сме били единствено фаза (не просто ние, животът като такъв).

Могат ли технологиите да напреднат задоволително, с цел да ни спасят, дружно с останалите живи същества, такива, каквито ги познаваме? Възможно е. Но би трябвало да се случат няколко неща.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР