„Златото на 21 век“ има потенциала да преобърне играта за

...
„Златото на 21 век“ има потенциала да преобърне играта за
Коментари Харесай

Българският бизнес вече е по-близо до „златото на 21 век“

„ Златото на 21 век “ има капацитета да преобърне играта за всеки бизнес. То е скъп запас и за разлика от физическия метал, с който го съпоставят, е освен в обилие, само че и се множи непрекъснато. Въпросът е дали и по какъв начин се употребява. Попадне ли във движимости ръце, може да помогне на потребителите да получат най-хубавите за тях артикули и услуги на пазара, а на компаниите да подтикват успеваемостта и растежа си. Става дума за...
... данни и метод на живот
Само за десетина години потреблението на информация онлайн се промени неимоверно и през днешния ден доста повече хора сърфират и оставят следи за себе си в мрежата. През предишния януари онлайн са били 4.66 милиарда души по целия свят, по данни на Statista. Свързаните с интернет устройства пък са над 6 милиарда и посредством тях всекидневно се генерират към 2.5 млн. терабайта данни. Във всяка една секунда се основават към 1.5 мегабайта данни за всеки човек.

Сухата статистика единствено илюстрира мащабите. И през днешния ден те са обилни, а с всяка последваща година се разрастват от ден на ден. Всичко това дава отпечатък и върху стопанската система. Анализите демонстрират, че през 2022 година над 70% от Брутният вътрешен продукт в международен мащаб ще включва дигитализацията под някаква форма. Самата тя е неизбежна, а пандемията от ковид само акцентира виталната нужда бизнесът да участва онлайн.

Много компании потърсиха път към потребителите си в мрежата и за някои той се оказа избавителен. Само по себе си обаче позиционирането онлайн не стига, а още по-малко, когато става дума за успеваемост и напредък.

Това сигурно е значима първа стъпка, само че не мисля, че единствено това е задоволително. Един бизнес може да има онлайн уебсайт, откъдето клиентите да могат да закупят продукта му, само че притежателите би трябвало да знаят от какъв брой и какви хора се посещава, с цел да могат да създадат този уебсайт по-интересен, по-релевантен. А продукта си по-продаваем “, изяснява Ния Василева, съосновател на компанията за разбор на данни Digital Insights Hub.
Силата на данните – опознай, с цел да пораснеш
Голямото предизвикателство пред маркетолозите и притежателите на бизнес през днешния ден е да схванат по какъв начин да персонализират даден артикул. За задачата те би трябвало да узнаят от какво се интересува аудиторията, тъй че да ѝ отговорят с допустимо най-полезното за нея предложение. Тук на помощ им идва науката за данните.

Данни към този момент се събират отвред и са доста богати. Те несъмнено биха помогнали на бизнесите да стигнат до вярната си публика и да ѝ предложат най-хубавия си артикул. “

Добавената стойност от данните идва от разбора им. Именно с това се занимават Digital Insights Hub. Техният екип изследва какъв е трафикът към даден уебсайт – количествено и качествено, от кое място идва той, каква е аудиторията, какви са нейните ползи, какво и по какъв начин търси. Така да вземем за пример може да се разбере дали потребителите знаят името на даден артикул и са попаднали на съответния уебсайт посредством непосредствено търсене или имат потребност от подобен, само че са достигнали до крайната точка инцидентно. Ако въпросът е вторият, то притежателят ще е наясно, че за предлагането му има евентуална публика и с цел да развие активността си, би трябвало да влага в марката.

Много заключения могат да се създадат от данните, които предлагаме. Може да се употребява разбор по основни думи, с цел да се усъвършенства SEO тактиката на един уебсайт. Може да се употребява информацията за аудиторията на един уебсайт, с цел да се разбере от какво се интересуват клиентите му. Може да се съпостави този уебсайт с съперниците “, изяснява Ния Василева.

По думите ѝ едно от нещата, които най-вече интересуват фирмите, с които са общували досега, е по какъв начин стоят те по отношение на директните си съперници – какъв е трафикът, който получават, какъв брой харчат за реклама на месец, по какъв начин този разход се отразява на трафика, какъв брой време клиентите прекарват на уеб страницата на съперниците, какъв брой страници посещават.

„ Това са данни, които по-късно могат да се употребяват. Ако видят, че уеб страниците на съперниците им са посещавани двойно повече – с спомагателната информация, която им даваме – те могат да преценяват какво може би би трябвало да се промени, с цел да доближат до трафика на съперниците “, изяснява Ния Василева.

Insights Hub прави и разбор по промишлености. Например може да се направи прорез на първите 100 уеб страницата в даден бранш и да се изследва каква е аудиторията на този характерен отрасъл. Спрямо това бизнесите в него също могат да намерят решения за личната си оптимизация. Виждайки къде се намират те на общия декор и от какво се интересуват потребителите на сходните артикули и услуги, те могат да начертаят личната си тактика.
Как се случва магията
За да предложат най-качествения вероятен разбор на данните, Insights Hub работят с един от интернационалните водачи в тази сфера – SimilarWeb. До партньорството с тях се стига след детайлно изследване на играчите на пазара. Везната натежава в интерес на израелската компания по няколко аргументи. Първо, усещане прави работата ѝ с топ марки, като Гугъл, Booking, Samsung.

Щом те работят със SimilarWeb, това е знак за висок стандарт. Те също са създали доста съществено изследване преди този момент. “

Втората, и може би по-важна причина, се крие в техните данни и метода, по който ги събират. Както към този момент стана ясно, размерът на цифровата информация е грамаден и таман по тази причина е от голямо значение по какъв начин тя се обработва и пакетира. А SimilarWeb вършат това по доста способи, освен посредством един канал. Освен „ бисквитки “ те разчитат и на други принадлежности, като директни изследвания и измервания, основават партньорства с други компании на местен принцип. По този метод са съумели да изплетат необятна мрежа за събиране на данни.

Чрез синтез и моделиране на цялата тази информация SimilarWeb могат да показват допустимо най-точните и статистически правилни индикатори за бизнеса. Дори за по-малък пазар, като българския, данните са много детайлни. “
Q&AС какво се занимава Digital Insights Hub?
В Digital Insights Hub сме фокусирани върху постигането на резултати посредством използване на данни и информация за стимулиране на бизнес развиване и напредък. Предоставяме на практика медийни, потребителски и бизнес разбори и поддържаме взимането на най-хубавите решения за нашите клиенти. Осигуряваме достъп до инструментите на SimilarWeb за Digital Analytics, Media Performance & Insights за всеки уеб страница, приложение, промишленост или пазар.Какви преимущества дават инструментите на SimilarWeb?
Данните на SimilarWeb съдържат всичко належащо, с цел да прогнозирате по какъв начин ще се развие вашият бизнес, да опознаете аудиторията си, да разберете тактиките за цифров маркетинг на конкуренцията и да увеличите пазарния си дял.Какви съответни услуги предлага Digital Insights Hub за българския бизнес?
Цялостен разбор на пазара – Aнализ на пазара по отношение на известността на даден уеб страница, приложения и цифрово онлайн наличие.
Подробен цифров разбор на трафика – Подробен разбор на уеб страници и разнообразни промишлености за опознаване на аудиторията и увеличение на пазарния дял.
Ключови думи и изследване на пазарни трендове – Идентифициране на настоящи трендове за търсене и капацитет на основни думи.
Анализ на конкуренцията – Задълбочен разбор на източниците на органически и заплатен трафик на определени съперници. Подробно съпоставяне на конкурентната позиция във връзка с водещите основни думи за търсене.
Анализи по поръчка и правене на рекомендации – Дефиниране на самостоятелна рекомендация за възстановяване на цифровото позициониране, за нахлуване и създаване на нови сегменти и артикули.За какви бизнеси са подобаващи услугите на Digital Insights Hub?
Големината на бизнеса не е от голяма важност. Бизнес, който има онлайн магазин, е съвършеният образец за евентуален клиент, тъй като могат да бъдат извлечени най-вече данни. Но също организации – медийни, рекламни, цифрови, които посредством нашите данни могат да подобрят доста личните си консултантски услуги.Има ли потребност клиентът да дава механически достъп до уеб страницата си?
Не се нуждаем от вътрешен достъп до уеб страниците, нито от инсталиране на тракинг модули, „ бисквитки “ или тагове. Работата дружно не изисква вкарване на спомагателен код.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР