Златина Петрова е дизайнер и креативен директор в международната комуникационна

...
Златина Петрова е дизайнер и креативен директор в международната комуникационна
Коментари Харесай

Златина Петрова - българката, която спечели световна награда за уебдизайн

Златина Петрова е дизайнер и изобретателен шеф в интернационалната информационна организация Fairhead Creative. Притежава магистърска степен по уебдизайн и 10 години опит в областта на UX и UI дизайна, уеб дизайна и графичния дизайн. Златина е и наставник на стартъп компании за построяването на цифровите им продути в разнообразни предприемачески надпревари и формати.

Миналият месец тя завоюва най-високото отличие за уебдизайн от най-големия в света конкурс за дизайн A’ Design Award & Competition . Наградата беше връчена за уеб страницата BuiltForImpact.net на публична гала-церемония в Комо, Италия.

 ф Личен списък

Трофеят се присъжда за изключителния дизайн, технология, креативност и иновация на уеб платформата. Българката получи и номинация за дизайнер на годината. Отличеният уебсайт беше показан на изложбата „ Най-добрите дизайни на годината” и показан в особено печатно издание за състезанието.

Срещнахме се с нея, с цел да я разпитаме за живота й, премията и несъмнено, любовта към дизайна и изкуството:

Edna.bg: Златина, разкажи ни в резюме за теб като Edna съумяла жена.

Златина: Животът ми се завъртя по доста непредвиден и трогателен метод. Завърших бакалавърска степен по Бизнес администрация, работих във финансовия свят за малко и преди 7 години взех решение да трансформира професионалния си път и да се отдам на огромна моя фантазия - графичният дизайн и по-конкретно уеб дизайнът. Не след дълго приключих магистратура по уеб дизайн и основах свое creative студио. В момента съм криейтив шеф на интернационалната организация Fairhead Creative.

От юни 2019 година съм притежател на най-високото отличие за уебдизайн на най-големия в света конкурс за дизайн A’ Design Award & Competition за уеб страницата BuiltForImpact.net . Получих и номинация за дизайнер на годината.

Извън дизайна боготворя да се разхождам в планината, да сготвям и да спортувам.

 ф Личен списък

Edna.bg: Защо избра да бъдеш дизайнер и какво те въодушеви да създадеш отличения уеб страница BuiltForImpact.net ?

Златина: Избрах да стана дизайнер, тъй като това ми дава опция да поддържам фирмите, с които работя, да открият новаторски способи да изразят задачата си образно. Дигиталният свят сега е пренаситен с марки и положителният маркетинг не е задоволителен - хората са добре осведомени и желаят да знаят повече. Днес не „ купуваш” артикул или услуга, а задачата на компанията. Например, когато купуваме биоразградими платсмасови артикули или хартиени чаши за питиета, ние освен използваме тези артикули, само че и влагаме в задачата на фирмита за запазване на околната среда и това ни носи задоволство.

Така се роди и уебсайтът BuiltForImpact.net, създаден за Fairhead Creative. Той e основан по неповторим дизайн способ, който поддържа компании с идея да изпъкнат онлайн, да усилят своите продажби и да създадат позитивна смяна в света.

Аз и екипът на организацията всекидневно поддържаме значими дела като битката с трафика на дами - второто най-нарастващо закононарушение в международен мащаб.

 ф Личен списък

Edna.bg: Какви качества са нужни за всяка жена, с цел да се издигне в кариерата? Какви рекомендации би дала на дамите, които се стремят към тази специалност?

Златина: Най-важните качества за всяка жена са да бъде гъвкава, себе си, смела, да се декларира намерено, да не се опасява от неуспех, да подхожда с любознание и да не се тормози да учи и опитва нови неща, да бъде изобретателна, прецизна в своята работа и да подхожда с грижа за екипа и клиентите си. Хубавото е, че всички тези качества са присъщи на женската природа.

Edna.bg: Какво те зарежда, за създаваш невероятни дизайни всеки ден?

Златина: Зарежда ме мисълта, че, работейки за компании с идея, всеки ден способствам за положителна смяна на света.

 ф Личен списък

Edna.bg:Как съчетаваш кариерата и персоналния живот с обичания човек?

Златина: Всяка дама съумява да реализира своя баланс сред кариерата и обичания човек в даден миг. Самата аз доста обичам да извозвам пълноценно време със фамилията, приятелите и обичания човек, когато имам тази опция, с цел да мога умерено да отдам другото време на работата си. Имам шанс, че съм обградена от хора, които ме поддържат в начинанията и ми дават свободата да бъда себе си и да се развъртвам.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР