Зимният сезон започна много успешно, особено за тези, които практикуват

...
Зимният сезон започна много успешно, особено за тези, които практикуват
Коментари Харесай

Успешен старт на зимния сезон, курортите ни - максимално пълни

Зимният сезон стартира доста сполучливо, изключително за тези, които практикуват ски и сноуборд. Зимните курорти бяха оптимално запълнени. Това съобщи за шефът на Института за разбори и оценки в туризма доцент Румен Драганов. 

" Трябва да отчетем, че въпреки всичко имаме и мощен балнео и спа туризъм, защото и балнео комплексите и къщите за посетители бяха цялостни. Къщите за посетители, дребните фамилни хотели, дребните корпоративни хотели. Имаше триумф и културният туризъм, в случай че визираме кукерските тържества, които стартираха в Разлог и ще продължат през целия месец. Те ще завършат с тържества, които ще завършат с фестивала " Сурва "  в края на януари ", сподели Драганов.

По думите му, се очакват повече туристи за целия зимен сезон и във връзка с ски туризма, защото се възобновиха чартърните полети от Англия и Ирландия.

Запитан дали е имало доста туристи у нас по Коледа и Нова година, доц Румен Драганов отговори: " Беше много оживено. Имаше два пъти повече задгранични туристи по отношение на миналата година. Имаше и доста интензивни пътувания на вътрешния туризъм българи в България ". 

Припомняме, че Българската банка за развиване дава 60 млн. лв. в нова стратегия за поддръжка на туризма. Средствата ще се отпускат посредством три продукта: заем овърдрафт, револвиращ заем и заем с отсрочване на погасителните вноски при рента от 2,8%. Фирми с личен състав до 49 души ще могат да се възползват от заем до 500 000 лева, а тези с личен състав до 249 души - до 750 000 лева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР