Зимният сезон може да бъде красив, но и предизвикателен за

...
Зимният сезон може да бъде красив, но и предизвикателен за
Коментари Харесай

За здравето през зимата: 10 важни съвета

Зимният сезон може да бъде хубав, само че и провокационен за нашето здраве . Студът и сухият въздух могат да повлияят на нашето физическо и психическо благоденствие .

Ето 10 съвета , които могат да ви оказват помощ да останете здрави и насладите на зимния сезон:

Облечете се уместно – Зимата изисква топла облека, тъй че не забравяйте шапки, ръкавици, шалове и подобаващи обувки. Това ще ви защищити от мраз и болести на дихателните пътища.

Поддържайте хидратацията – Макар и да не изпотявате толкоз през зимата, не подценявайте питието на вода. Достатъчната хидратация е основна за здравето, даже и през студените месеци.

Укрепете имунитета си – Включете в дневния си режим храни, богати на витамини и минерали, като цитрусови плодове, яйца, и зеленчуци. Също по този начин, разгледайте опцията за ваксини против грипа и други болести.

Поддържайте добра хигиена – Редовното миене на ръце и потреблението на дезинфектанти може да ви защищити от вируси и бактерии.

Физическа интензивност – Въпреки студа, пробвайте се да останете дейни. Спортът и физическата интензивност усъвършенстват настроението и имунната система.

Защитете кожата си – Използвайте влажни кремове, с цел да предотвратите изсушаване на кожата заради студа и вятъра.

Управлявайте напрежението – Зимата може да бъде стресова заради празниците и ниските температури. Практикуването на релаксиращи техники като медитация и йога може да помогне.

Поддържайте мокрота в дома – Използвайте овлажнител за въздуха, с цел да предотвратите изсушаването на въздуха в помещението и сухата кожа.

Правилно хранене – Вземете си време да планирате хранителния си режим с внимание. Включете храни, богати на антиоксиданти и микроелементи.

Отдайте се на зимните наслади – Въпреки провокациите, наслаждавайте се на зимните занимания. Практикувайте зимни спортове или просто се наслаждавайте на топла напитка пред камината.

Зимата може да бъде прелестно време за отмора и развлечения, в случай че се грижите добре обаче за своето здраве. Спазвайте тези препоръки и се наслаждавайте на зимния сезон с повече сила и задоволство .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР