Зимните празнични дни са най-приятния период от годината в много

...
Зимните празнични дни са най-приятния период от годината в много
Коментари Харесай

Кои храни ще ни заредят с енергия в празничните дни?


Зимните празнични дни са най-приятния интервал от годината в доста връзки. Единствен, който може да предяви искания по повод лекото им понасяне, е стомахът ни предвид на изобилните трапези . Едва ли ще има човек, който да не се поддаде на изкушенията на няколкодневния кулинарен маратон.

И до момента в който храненето по време на празници е колкото зареждащо с сила, толкоз и енергоемко, добре е да знаем кои храни ще ни подсигурят задоволителен енергиен запас, без да основават чувство за тежест в стомаха или да повлияват съществено кръвната захар и кръвното налягане.

Много значимо по време на маратонските празнични хранения е да комбинираме обичайните тежки зимни храни с такива, които няма да претрупват стомаха и в същото време ще поддържат водещите витални индикатори в норма.

Кафяв ориз
Всяка празнична софра има потребност от подобаваща гарнитура, а кафявият ориз предлага една оптимално щадяща храносмилателния тракт опция. Освен че непокътнатата му обвивка обезпечава високо наличие на фибри и В-витамини, той е и пълностоен източник на манган – микроелементът, който поддържа интензивността на редица ензими, подпомагащи всички стадии на храносмилането.

Киноа
Популярна с високото си наличие на ключоеите белтъчини, киноата съдържа и високи дози въглехидрати. Тя обаче е измежду дребното богати на въглехидрати храни, които носят повече изгоди, в сравнение с вреди. Киноата се разгражда постепенно , а отделените захари постъпват в кръвта на дребни порции и за дълъг интервал от време. Всяка празнична софра ще стане по-полезна, в случай че в главното ядене или гарнитурата се включи киноа. Тя ще подсигури непрекъснат източник на сила за целия ден, без риск от съществени промени в кръвната захар.

Свързани публикации.. Кои храни водят до отичане на корема? 0 Бавни въглехидрати – основа на потребното хранене 0 Как да преминем от постно хранене към празничната софра на Коледа? 0

Хумус
Все по-популярна в последните години, пастата от нахут, означавана като хумус, участва все по-често на трапезата у нас. И има за какво. Хумусът е доста пълностоен източник на сила, която се отделя поетапно и не се складира във тип на спомагателни пластове в мастните депа на организма. Хумусът съдържа високи дози мудни въглехидрати и ненаситени мастни киселини, които в допълнение забавят тяхното асимилиране.

Преяждането през празничните дни е съвсем неминуем феномен, а и кой би желал непринудено да се лиши от това гастрономическо наслаждение. Стига да не се прекалява с калоричните храни и при опция част от тях да се заменят с такива, които се разграждат по-бавно и държат по-дълга задоволеност, празничните трапези ще носят единствено кулинарна приятност, съпроводена от приятна лекост в стомаха.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР