Зимните ни курорти очакват много силен сезон. Големи държави от

...
Зимните ни курорти очакват много силен сезон. Големи държави от
Коментари Харесай

Министър Илин Димитров: Зимните курорти очакват много силен сезон

Зимните ни курорти чакат доста мощен сезон. Големи страни от Европа и Азия се завръщат на българския пазар с 30 % повече поръчки. За разлика от други страни цените на туристическата услуга няма да се повишат с повече от 20-25%.

Това, което липсва в туристическата промишленост и държавната политика, ориентирана към нея, са позитивните послания. На тази тематика е форумът, който се организира в Банско, с присъединяване на отрасловия министър Илин Димитров, туристическия бизнес, локалните управляващи и двете публични медии - Българска телеграфна агенция и БНР, съобщи публичното радио.

Натрапчиво липсват позитивните послания, когато приказваме за българския туризъм, призна министър Димитров. Затова с двете публични медии - Българска телеграфна агенция и БНР - стартира дълготрайна стратегия за реклама на туризма и това, което го отличава от другите дестинации.

Предавания и подкасти приготвя БНР, а Българска телеграфна агенция дава гратис своите платформи за показване на всички туристически места и неповторими артикули.

Бизнесът в Банско приветства този нов метод и разгласи, че ще търси помощ от министерството за налагане на екологичен превоз и зелени политики, а фантазията на локалните механи и заведения за хранене е за звезда " Мишлен ".

Ски зоната в Банско е подготвена да посреща зимните туристи, цените са конкурентни на останалите курорти в Европа, сподели Мая Христоскова, шеф на фирмата-концесионер, само че не спести казуса с километричните опашки.

Зимните туристи в България би трябвало да имат систематизирана информация за курортите ни - огромни и дребни. Например обстоятелството, че на Боровец се практикува нощното каране, сподели кметът на Самоков Владимир Георгиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР