Зимата вече чука на вратата ни, а заедно с нея

...
Зимата вече чука на вратата ни, а заедно с нея
Коментари Харесай

Преборете кашлицата със сок от ананас

Зимата към този момент чука на вратата ни, а дружно с нея и наложителните настинки, като няма по какъв начин да се отървем от температура, хрема и кашлица.

Често най-хубавите лекове се крият в натуралните средства, а не в аптечката. Такъв образец е сокът от ананас, който се оказа, че е 500% по-ефективен от сиропа за кашлица. Той може да облекчи болката в гърлото и да се оправи с гъстия секрет, който запушва белите дробове. Това се дължи на обстоятелството, че пресните ананаси съдържат вещество, известно като бромелаин, характерен тип ензим, който има противовъзпалителни свойства, които сполучливо борят инфекциите и унищожават бактериите. Освен това този другоземен плод съдържа още куп минерали и витамини, които са витално значими за нашето здраве.

Съдържа 50% от дневната доза Витамин С

Една чаша сок от ананас съдържа 50% от дневната доза Витамин C, от която се нуждаем. А както знаем, Витамин С е от значително значение за нашето здраве, защото подмомага организма да преработи някои жизненоважни ензими, които контролират метаболизма и дава сила. Освен това се бори със свободните радикали и разрешава на дихателните пътища да действат по-ефективно.

Богат е на манган

В допълнение към бромелаина и Витамин C, сокът от ананас също е добър източник на манган, който оказва помощ на тялото ви за вярното асимилиране на калций, спомага преработката и превръщането на въглехидратите и мазнините в сила, както и улеснява функционалността на невроните. Освен това, този другоземен плод съдържа още Витамин А и витамин B6, фолиева киселина, рибофлавин, магнезий, калий, манган и пантотенова киселина.

Подпомага лекуването на туберколоза

Ефективността на сока от ананас се отнася освен за настинките и кашлицата. Според изследвания, естествените му съставки имат свойството и да подкрепят лекуването на туберкулоза. Учените са разкрили, че единствено сок от ананас примесено с мед, люта чука и сол се оправя отлично със слузта и облекчава кашлицата, а пациентите се възвръщат 5 пъти по-бързо с това естествено средство, в сравнение с с други сиропи за кашлица.

Избирайте същински плод

Имайте поради, че би трябвало да пиете сок, който да изцедите от плод, а не от пакетираните артикули, които се продават в магазините, тъй като не се знае тъкмо какъв брой плод се съдържа, както и какъв брой още оцветители, консерванти и добавена захар има в тях.

Експертите дават и една рецепта, която ще ви помогне да премахнете кашлицата:

Съставки:
– Една чаша сок от свеж ананас
– Една чаша свеж лимонен сок
– Малко количество свеж джинджифил
– Една супена лъжица мед
– Малко количество куркума
– 1/2 чаена лъжичка пикантен червен пипер

Смесете всички тези съставки и ги пийте два пъти или три пъти дневно, до момента в който кашлицата не изчезне.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР