Зимата няма да бъде лесна, но не бих се присъединил

...
Зимата няма да бъде лесна, но не бих се присъединил
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: В дългосрочен план Русия изгуби най-добрия си пазар на газ

Зимата няма да бъде лесна, само че не бих се включил към тези, които плашат с някакъв апокалипсис.
Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер, обществен и външен министър на България.

В цяла Европа ще бъде такава обстановката, тъй че няма по какъв начин ние да бъдем някакъв остров на благополучие и непоклатимост.

В една страна постоянно би трябвало да има средства за обществено подкрепяне. Ако тя не може да помогне на хората в най-голяма потребност, тя не си прави работата. Проблемът е, че имаме служебно държавно управление с доста положителни експерти в тази сфера, само че нямаме парламент. Така че то не може да има някакви политики или да вземе изключителни ограничения.

Ако желаеме да помогнем за преодоляването на инфлацията би трябвало да спре това разпределяне на средства на всички. Това усилва инфлацията. Би трябвало да се насочат ограниченията към тези, които имат най-голяма потребност.

След идващите избори не е допустимо да няма някаква коалиция. Въпросът е тя да е задоволително транспарантна, кардинална и за разлика от предходната, която потегли с огромен възторг, че ще промени страната и стартира промени във всички сфери, е хубаво да начертае някакъв осъществим проект, с цел да могат хората да виждат резултати.

 
Аз се веселя, че започнаха договарянията с „ Газпром “, тъй като цялата агитация, че оттова ни чака на ниска цена газ, който ще потече незабавно, ще се види, че няма по какъв начин да стане. Ние няма да получим на ниска цена газ от „ Газпром “ и най-вероятно няма да получим нищо. Защото „ Газпром “ напълно следва политически инструкции от Москва.
Европа понижи доставките на газ от Русия от 40 на 9%. Най-вероятно следващата година ще ги сведе до нула. Това е бърз преход, който несъмнено ще наложи доста ограничавания в Европа, само че този интервал ще мине. В кратковременен проект Путин има по-силните принадлежности. В дълготраен проект Русия губи най-хубавия си пазар. Тя насочваше 80% от газа си към Европа. Сега насочва доставките към Индия и Китай, само че там нито инфраструктурата разрешава, нито пазарът е подобен какъвто е европейският за такива цени каквито може да получи Русия.

За страдание войната в Украйна няма да има бърз край. Отдавна мина точката, в която можеше да се спрат и да се върнат обратно. Сега единият би трябвало да победи, което е тъпо, тъй като ще коства доста човешки животи.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР