Зимата наближава, а с тях и Коледните празници. Обикновено в

...
Зимата наближава, а с тях и Коледните празници. Обикновено в
Коментари Харесай

На море през зимата – седем европейски дестинации

Зимата наближава, а с тях и Коледните празници. Обикновено в този интервал от годината хората се насочват към зимните курорти, привлечени от белите писти, уютните чайни и живописните планински гледки.

Има и такива обаче, за които сезонът няма значение, а плажовете, слънцето и морските талази остават еднообразно привлекателни през цялата година. Заради тях платформата Traveling Lifestyle прави лист с най-топлите европейски дестинации през зимата.

Въпреки че и там температурите в края на годината рядко доближават летни стойности, южните райони на Европа оферират красиво небе и доста слънчева светлина във всеки един миг, а отвън сезона цените са по-постъпни.  

Мадейра

Посетете Порто Санто и се отдайте на пешеходен туризъм, наблюдаване на делфини или просто релаксирайте на плажовете. Мадейра е идеално място за туризъм през цялата година.

Разбира се, там не можете да очаквате снежна Коледа, само че можете да се насладите на разходка из красивите коледни базари, облечени единствено по тениска. Средната температура по това време е към 18 градуса.

Казано по различен метод, през зимата Мадейра може да се похвали с непрекъсната дневна температура, без особени амплитуди, като нито е прекомерно горещо, нито е прекомерно студено.

Кипър

Търсачите на слънце през зимата могат да се насочат на фантастично зимно пътешестване до Кипър. Страната предлага композиция от просвета, история, гастрономически изкушения и уютни хотели. Кипър има една от най-топлите зими в Средиземноморския район. Това го трансформира в идеалното място за бягство от студа. 

В Кипър по това време е умерено. По пътищата, в заведенията за хранене и даже в хотелите няма доста хора, което допуска една вълшебна почивка в чудесна конюнктура. По това време е сезонът на мандарините на острова и техният мирис се носи из въздуха. 

Ако имате шанс, може да откриете и благоприятни условия за сноуборд или ски в планината Троодос.

 

Михас, Испания

Симпатично малко градче в Андалусия е една от най-хубавите европейски дестинации през зимата. Само на 30 км от Малага, Михас може да се похвали със слънце през цялата година, най-ниската измерена температура е 15 градуса, а сняг съвсем на пада - може би единствено един път на 10 години. Автентичната архитектура, неповторимата кухня и гостоприемните домакини ще създадат престоя паметен.

Тенерифе, Испания

Друга дестинация с адрес Испания, където можете да се порадвате на слънце през зимата, е Тенерифе. 20-те градуса температура през ноември, декември и януари са задоволителни за хубава отмора и за най-придирчивите към климата туристи.

Тенерифе е идеалното място в Европа, на което можете да извършите зимен загар, а за какво не и да наблюдавате китове и делфини.

Алгарве, Португалия

Алгарве - перлата на Португалия, е място, също уместно за визити през цялата година. Тук човек може да срещне всек, в това число кралски особи, звезди, фамилии, цифрови номади, фенове на природата, орнитолози, елементарни туристи и почитатели на нощния живот.

В Алгарве слънцето не стопира да пече поради капризите на някой годишен сезон. Там постоянно е топло и уместно да изкарате няколко дни край вълните.

Малта

Малта предлага идеалния баланс сред отдих, добра храна и културен туризъм. През зимата температурата не пада под 14 градуса, а междинната е към 16 градуса.

Така че, в случай че желаете да прекарате ваканцията си на остров Малта, оставете шейните, шапките и ръкавиците у дома за сметка на слънчевите очила и пролетните облекла.

Крит, Гърция

Най-големият гръцки остров е и един от най-красивите. За шанс е и елементарно наличен. Заради размера си Крит има доста какво да предложи на посетителите - превъзходни залези, отлично вино, фамозен зехтин, обичайната гръцка кухня, прелестни плажове, минойски дворци и най-дългото европейско ждрело Самара, уместно за трекинг. 

През декември температурите в Крит са сходни с тези в Алгарве, само че валят по-малко дъждове. Средната дневна температура варира от 15 до 17 градуса и нормално е по-скоро облачно, в сравнение с дъждовно.

Зимата е идеалното време да наемете автомобил и да обиколите острова, като отседнете в някое от екоселищата в южната му част откъм Либийско море, стандартните квартири или бутиковите хотели на Крит.

И това няма да ви излезе по никакъв начин скъпо.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР