Зимата дойде, сняг натрупа на прохода Петрохан. Машини почистват и

...
Зимата дойде, сняг натрупа на прохода Петрохан. Машини почистват и
Коментари Харесай

Зимата дойде! Вижте какво време ни очаква

 Зимата пристигна, сняг натрупа на прохода Петрохан. Машини почистват и опесъчават пътното платно. По-сериозно е ситуацията от към берковската част, където е натрупало повече сняг, прецизира BulNews. След Гинци пътят е влажен, само че там не вали сняг.

От Агенция пътна инфраструктура оповестиха, че е неразрешено прекосяването на тежкотоварни коли над 12 тона през Петрохан. Шофьорите решили да преминат през него ще би трябвало да са подготвили колите си за зимни условия.

Днес се чакат обилни превалявания в Предбалкана. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от запад-северозапад и с него температурите  ще се намалят. Привечер преваляванията ще стопират, само че тук-там в Западна България за малко дъждът ще се примесва със сняг. Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще доминира облачно време и след обяд ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от север-северозапад и с него температурите ще се намалят. Максималните температури ще са сред 11° и 15°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и превалявания от сняг. Под към 1200 метра преваляванията ще са от дъжд. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър и с него температурите ще се намалят. Максимална температура на височина 1200 метра – към 4°, на 2000 метра – към минус 2°.

В неделя облачността ще е променлива, намаляваща тук-там до незначителна. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните – сред 4° и 9°. В понеделник ще се усили вятърът от юг-югозапад и дневните температурите едва ще се покачат, само че утринните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°. Облачността от запад ще се усилва и вплътнява, само че към момента ще е без превалявания.

Във вторник ще доминира облачно време. От северозапад с сдържан и краткотрайно мощен вятър ще нахлува леден въздух. Ще има превалявания от дъжд, само че до вечерта с понижението на температурите в Северна България и по високите полета дъждът ще минава в сняг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР