Земя от 50 декара край Пловдив, върху която има изградени

...
Земя от 50 декара край Пловдив, върху която има изградени
Коментари Харесай

Заради дългове: Продават на търг огромна оранжерия и близо 50 дка край Пловдив

Земя от 50 декара край Пловдив, върху която има построени 15 декара оранжерии, е оповестена на търг от частен правосъден реализатор. 
Прочетете още
Става дума за огромен парцел, собственост на " Интер ко инвест "  ЕООД и „ ЕВРОЕКОПРОДУКТ - МВ “ ООД, ситуиран в землището на село Градина, местост " Летището ". Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването за парцела, е 3,5 милиона лв. без Данък добавена стойност. 

В търга са включени два имота с обща повърхност от близо 50 дка, както и някои детайли от оборудването като казан на твърдо гориво, бункер за пелети с ел. ръководство, колектор и други

Остъклената оранжерия за плодове и зеленчуци е построена върху 15 дка през 2013 година, като капиталовото желание е предвиждало там да се отглеждат най-вече домати и краставици. Отделно има построена и База за селскостопанска продукция, която включва административна част, манипулационна и котелно, огради и площадкови мрежи и уреди и сондажен бунар. Останалата земя съставлява ниви. 

Причината за продажбата е необслужвана ипотека от притежателите -  " Интер ко инвест " на земеделеца и животновъд Златко Георгиев и строителната компания " ЕВРОЕКОПРОДУКТ - МВ " на съдружниците Кирил Владимиров и Христо Младенов. Втората компания пък е взела участие в няколко публични поръчки в разнообразни общини в България. Въпреки тази си активност, дружно с компанията на Георгиев  двете сдружения са решили да вложат средства в създаване на оранжерии. Има данни, че " Интер ко инвест " е спечелила европейско финансиране на създаване на оранжерия, само че няма информация дали сумите по него за изплатени.



 

През последните години доста аграрни производители банкрутираха поради скъпите цени на газа, тока и твърдите горива. 

В края на пандемията оранжерийните домати и краставици нарастнаха фрапантно, което наложи импорт извън. Собственици на подобен бизнес тогава обявиха пред TrafficNews , че работят на загуба и че евентуално ще прекратят активност.

Вероятно и тук измежду аргументите, парцелът да бъде лишен от ЧСИ поради задължения, е точно колапсът в сектора на оранжерийните производители.  

Търгът за парцела ще започва на 20 януари и е отворен един месец. На 21 февруари ще бъдат отворени офертите на евентуални купувачи. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР