Земетресение с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, което удари

...
Земетресение с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, което удари
Коментари Харесай

Капитанът на хандбалния национален тим на Турция, бременната му съпруга и детето им са под отломките

Земетресение с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, което удари Кахраманмараш, Турция, аргументи огромни опустошения в 10 провинции. Голям брой здания бяха разрушени от земетресението, а първокласната ренесансова постройка в Хатай, където стотици хора бяха затрупани в руините, се срути. Отдолу под руините е футболистът Кристиан Атсу, който още се търси, както и капитанът на националния тим на Турция по хандбал Кемал Китахя и фамилията му.

Както оповестяват медиите в Турция, известният хандбалист, който играе за Хатай Метрополитън, към момента не може да бъде открит от избавителните екипи. Според някои известия обаче на термокамерите на спасителите се вижда, че има живи хора и те прибавят, че се чува рев.

С хандбалиста в постройката са били брачната половинка му, която е бременна в четвъртия месец, както и петгодишният му наследник Чинар, както и майката на жена му.
Президентът на хандбалната федерация на Турция Угур Килич сподели, че са в непрекъснат контакт с управляващите в региона на земетресението: " От първите часове на земетресението се срещаме с управляващите, с цел да стигнем до капитана на националния ни тим Джемал Кутахя и фамилията му. Условията тук са доста сложни в земетръсните руини. Все още чакаме обнадеждаващи вести от фамилията ".

Припомняме, турските медии оповестяват, че постройката е била продадена за милиони лири и че е имала 250 жилището. След разрушаването й е стартирано следствие против братя Джокшун и е издадена заповед за задържането им. Следователите получили информация, че Мехмет Джашар Джокшун се готви да избяга. Турският бизнесмен скоро беше задържан на летището по съмнение за нелегално създаване на резиденцията.

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР