Земетресение с магнитуд 5.3 по Рихтер в Хърватия, регистрира Европейският

...
Земетресение с магнитуд 5.3 по Рихтер в Хърватия, регистрира Европейският
Коментари Харесай

Силно земетресение и Хърватия - 5.3 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 5.3 по Рихтер в Хърватия, записва Европейският сеизмологичен център. Според данните на центъра, дълбочината на труса е 10 км. и е станал в 10.47 часа локално време близо до град Крък. От Сеизмологичната работа в Република Хърватия обаче дефинират силата на труса от 4,8 по Рихтер. 
Още по темата
Земният трус е усетен по цялото хърватско крайбрежие, добавя хърватската Сеизмологична работа. Минути по-късно е имало и втори трус, много по-слаб - с магнитуд от 2 по скалата на Рихтер.

През 2020 година серия от мощни трусове разклатиха Хърватия, в региона на Загреб, рано сутринта на 20 декември. Най-силният трус беше 5,2 по Рихтер, последван от по-слаби със мощ 4,9 и 4,7 по Рихтер. Тогава имаше нанесени материални вреди, за благополучие - без жертви. През март същата година обаче земетресение с магнитуд 5,3, също в региона на Загреб, аргументи гибелта на един човек, а 27 бяха ранени.

Сеизмичната интензивност в Хърватия става часове след поредицата от земетресения в северната ни съседка Румъния. Те бяха регистрирани в 23:28 часа, в 23:31 нощес, както и в 02:14, 03:07 и 04:29 часа българско време тази заран. Те са били със мощ сред 3,4 и 4 по Рихтер. Всички са били в региона на град Търгу Жиу, където през вчерашния ден бе записано и по-силното сеизмично събитие от 5,2 по Рихтер в Румъния. 



У нас пък тази заран имаше две слаби трусове. Едното в региона на Тополовград в 7:57 часа със мощ 3,2 по скалата на Рихтер и дълбочина - 15,5 км. Около 50 минути по-рано е регистриран трус и на 17 км от Раднево с по-слаб магнитуд - 2,8 по Рихтер и дълбочина 9 км., съгласно данните на Европейския сеизмологичен център.

() 16.02. u 10:47 kod Krka, M4.8. Ako ste osjetili potres, molimo javite na
Izvješće slijedi u komentaru.
— Seizmološka služba HR (@seizmo_hr)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР