Промените в организацията на движение са София са силно необходими,

...
Промените в организацията на движение са София са силно необходими,
Коментари Харесай

Арх. Любо Георгиев: Екипът на Терзиев дойде с обещание за децентрализация, а виждаме точно обратното

Промените в организацията на придвижване са София са мощно нужни, с цел да се облекчи трафика по главните артерии и да се понижи замърсяването на въздуха в града. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ арх. Любо Георгиев – началник на " Екипът на София “.

Проектите за реорганизацията на градския превоз и въвеждането на различни способи за предвижване съществуват от години наред, само че съгласно него такава огромна смяна е обвързвана с смяна и на метода на живот, което с цел да се реализира, изисква самообладание и доста връзка и информация, ориентирана към жителите на града. 

Първото, което би трябвало да се направи съгласно него, е една акция, която да обясни на хората какво, по кое време и за какво ще се прави. " Много значимо е също по този начин да се замери началната обстановка и да се замери след това резултатът от нея. Това, което аз бих направил, е доста повече диалози с живеещите на място. Трябва да се осъзнае, че те са разнородна група, някои от които поддържат, а други са срещу. “

Според арх. Любо Георгиев методът, по който се реализират заложените промени от Столична община за увеличение на велоалеите и измененията в разнообразни сектори, е много несполучлив. " Необходимо е не да се учим в придвижване, а да се употребява експертният потенциал, който сега не се употребява. Когато се прави един подобен план, той самичък по себе си не е задоволителен. Той би трябвало да върви с повече ограничения, свързани с подвижността, работа с налични съществуващи паркинги, само че и построяването и на нови. За това не е добре да се работи на парче, а по-скоро е значимо да се работи координирано, “ акцентира той.

Според него част от настояванията на протестиращите против измененията жители, като обезпечаване на нови паркоместа, са обективни. " Общината не е длъжната обезпечи паркоместа, обаче в случай че желае Общината центърът да бъде място, в което живеят и по-възрастни хора, мъчно преносими, и хора с деца, които доста постоянно имат потребност от кола, то тогава би трябвало да бъдат направени тези различни места за паркиране, най-често в гаражи, “ безапелационен е той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР