Земетресение с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер е регистрирано

...
Земетресение с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер е регистрирано
Коментари Харесай

БАН: Трус от 2,4 по Рихтер регистриран край Златоград, но не е усетен

Земетресение с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер е записано наоколо до Златоград, заяви сеизмологът Илияна Попова от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

" Земетресението е в пограничните региони и е записано в 03.33 часа ", изясни тя. " Няма данни земетресението да е усетено ", сподели още Илияна Попова.

" През миналата нощ имаше още към 10 микроземетресения, които са с магнитуд под 2 и които никой не ги е усетил. Нещата вървят в естествената посока. Това съобщи проф. доктор Николай Милошев, шефът на Геофизичния институт към Българска академия на науките.

" Това беше една напълно спокойна в сеизмично отношение нощ ", добави пред Нова тв сеизмологът. Той беше безапелационен, че обстановката се възстановява.

Вчера трус с магнитуд 3,9 бе регистриран в 17.17 часа от Геофизичния институт на Българска академия на науките. Земетресението раздруса Пиринско и бе усетено даже в София.

Няма данни за вреди и потърпевши както от него, по този начин и от последвалия второстепенен трус в Благоевградско, засечен в 18.02 минути на дълбочина 15 км. Епицентърът е близо до Брезница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР