Земеделците, чиято реколта беше унищожена от градушките, ще получат компенсации

...
Земеделците, чиято реколта беше унищожена от градушките, ще получат компенсации
Коментари Харесай

Пострадалите от градушките ще получат компенсации още тази година

Земеделците, чиято годишна продукция беше унищожена от градушките, ще получат обезщетения още тази година. Това даде обещание министърът на земеделието Румен Порожанов по време на Консултативния съвет по зърното, предава БНР.

До момента 251 фермери са подали заявки за пропаднала годишна продукция на повърхност от 158 хиляди декара, чака се тези цифри да набъбнат неколкократно. Броят на комисиите, които ще ревизират провалите е повишен, заяви Порожанов.

Започнаха да работят още на другия ден, тъй че всеки от земеделците, който има пропаднали площи да може да бъде посетен, да бъде направен протокол.

За по-голяма обективност в комисиите ще вземат участие и представители на браншови организации. Компенсации ще има единствено за 100% пропаднали площи. По правилник те се изплащат идната година, защото целевите пари за тази година са разпределени

Но несъмнено, в едно или друго направление, може да се чакат икономии, тъй че да забележим какво можем още тази година да финансираме, а не да чакаме краят на годината. В момента, в който имаме визия, това ще започва навреме.

Земеделците, които не са застраховали земите си, получават по дребна държавна помощ като отплата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР