Земеделският министър Явор Гечев категорично заяви, че частната компания Евролаб

...
Земеделският министър Явор Гечев категорично заяви, че частната компания Евролаб
Коментари Харесай

Явор Гечев: Докато аз съм министър, Евролаб няма да стъпи на Капитан Андреево

Земеделският министър Явор Гечев изрично съобщи, че частната компания " Евролаб " няма да се завърне още веднъж на границата, с цел да реализира фитосанитарен конрол, до момента в който той е отпред на Министерство на земеделието. В утринния блок на Нова телевизия той коментира отстраняването на шефа на БАБХ Христо Вълчанов и обвиняванията за осъществени нарушавания от институцията.

" Докато аз съм длъжностен министър няма по какъв начин сегашният режим на границата да се промени. В момента работи единствено страната в лицето на организацията по храните - както във връзка с пробите, които се взимат на границата, по този начин и по товаро-разтоварната активност, по този начин и по контрола, който се прави в лаборатория. И това няма да се промени ", акцентира той. Министърът беше безапелационен, че всичката информация, която се изнася в общественото пространство, по-скоро е за пространствата, които употребява „ Евролаб ” на границата.

„ Те нямат нищо общо с реализирането на самия граничен надзор. Там се водят редица каузи. Дори по изземането на съответните пространства – БАБХ не е индивид. Тоест ние нямаме права да ги изземем. Това е в пълномощията на регионалния шеф ”, акцентира Гечев. По думите му той самият е издал заповед за инспекция в БАБХ за всички данни, които са изнесени досега.

„ След като има публичен интерес, аз съм задължен да отвръщам. Ако формалният надзор на Министерство на здравеопазването каже, че има какъвто и да е проблем от какъвто и да е чиновник – персонално ще вкарам всяко едно от нещата в прокуратурата. ревизираме всичко. Но тази политическа дъвка сякаш стана малко повече. Не мога да схвана къде е казусът ”, добави Гечев. Той разяснява и изнесените данни за дело, което е изгубено от БАБХ поради липса на платена такса.

„ Аз не адресирам представители в съда. Изпраща ги самата организация, която има особено посланичество. Това дело не е изгубено. Това, което знам, с тази разписка, която преди ден сякаш не беше платена, се жали в допълнение в съда. Но споделих – без значение какво професионално посланичество ще реализира страната – лабораторията няма да влезе на границата – най-малко до момента в който аз съм министър ”, повтори Гечев. Гечев разяснява и уволнението на шефа на БАБХ.

„ Имам идентичен критерий към всичките си чиновници. Преди три седмици му бяха сложени редица задания, които не бяха свършени. Дори и половината от тях ”, акцентира министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР