Земеделските производители край Садово, които пострадаха за пореден път от

...
Земеделските производители край Садово, които пострадаха за пореден път от
Коментари Харесай

Нов протест на земеделци край Садово заради щетите след градушката

Земеделските производители край Садово, които пострадаха за следващ път от градушката и през днешния ден на митинг.



За поредна заран те затвориха пътя Пловдив - Хасково. Земеделците упорстват да получат компенсациите си за унищожената годишна продукция от градушката. Много от тях не имат вяра, че ще им се помогне, тъй като още не са получили средства и за предходните провали от градушки.

От земеделско министерство през вчерашния ден обявиха, че помощи ще има, само че размерът им зависи от разнообразни фактори като това дали има застраховка.

Земеделците би трябвало да подадат заявление, за бъдат обследвани площите и да се реши на какъв % са изгубили продукцията си.

Искаме смяна на разпоредбите, защото сега ние сме при започване на сезона и не можем да бъдем по тази наредби, които са да бъде унищожена продукцията, с цел да бъде приета вредата. Наравно с унищожените растения, би трябвало да премахнем съществуващите уреди, с цел да можем да обработим площите, съобщи земеделският производител Благой Андонов.

Васил Василев е подал заявление и през днешния ден комисия ще пристигна да обследва земята му. Той съобщи, че не му е ясно какви средства ще получи, в случай че му признаят 100% вреда. Трети ден затваряме пътя и нито един представител на министерство, на президентство, на всевъзможни други държавни институции не е пристигнал, съобщи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР