Зеленски смята, че за руснаците, които са нападнали предградието на

...
Зеленски смята, че за руснаците, които са нападнали предградието на
Коментари Харесай

Зеленски: Изнасилвали са жени пред децата им... Руснаците са убивали за свое собствено удоволствие в Буча

Зеленски счита, че за руснаците, които са нападнали предградието на Киев, „ няма нито едно закононарушение, което не биха направили там “.

„ Руската войска се надига и целеустремено убива всеки, който служи на страната ни. Те са стреляли и убивали дами отвън къщите им. (...) Убивали са цели фамилии, възрастни и деца и са се опитвали да изгорят телата им. Обръщам се към вас от името на хората, които всеки ден почитат паметта на починалите цивилни, които бяха убити и убити в тила след изтезания. Някои от тях са били убити на улицата ".

Зеленски е безапелационен, че „ имаме безапелационни доказателства - има сателитни фотоси “, които демонстрират какво в действителност се е случило по време на офанзивите против Буча, добавяйки, че „ можем да проведем цялостни и транспарантни следствия “.

Президентът прикани членовете на съветските военни и „ тези, които са им давали заповеди “ да правят офанзиви в Украйна, да бъдат съдени за „ военни закононарушения “.

" Къде е сигурността, която Съветът за сигурност би трябвало да подсигурява? Няма я. Въпреки че има Съвет за сигурност. И по този начин, къде е мирът? Какви са тези гаранции, които Организацията на обединените народи би трябвало да подсигурява? " - попита той в речта си.

" Бих желал да ви припомня за член 1, глава 1 от Устава на Организация на обединените нации. Каква е задачата на организацията? Целта ѝ е да поддържа мира. И в този момент Хартата на Организация на обединените нации е нарушена безусловно още като се стартира с член 1. Какъв е смисълът на всички останали членове? “

Зеленски сподели, че желае цялостни и транспарантни следствия. Той добави:

„ Максимален достъп за публицисти, оптимално съдействие с интернационалните институции, присъединяване на Международния углавен съд - цялостна отчетност. Сигурен съм, че всяка страна членка на Организация на обединените нации би трябвало да се интересува от това. За какво? За да накаже един път и вечно всички, които се считат за привилегировани и имат вяра, че могат да се разминат с всичко. "

„ И по този начин, покажете на всички други евентуални военнопрестъпници в света по какъв начин ще бъдат осъдени, в случай че най-големият бъде осъден “, прикани той пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР