Зеленски призна, че ситуацията е труднаОжесточени битки за Часов ЯрШест

...
Зеленски призна, че ситуацията е труднаОжесточени битки за Часов ЯрШест
Коментари Харесай

Руската армия настъпва в Запорожие

Зеленски призна, че обстановката е сложна
Ожесточени борби за Часов Яр

Шест патрона за дезертьора Максим Кузминов в Испания

Русия настава на Южния фронт в Украйна, където предишното лято Киев се опита да стартира контранастъпление. Само в Запорожка област е струпана 50-хилядна войска, оповестяват съветски и украински военни репортери, представени от Си Ен Ен.
Основният удар на съветските сили е ориентиран в региона на селата Роботино и Вербово, където към този момент са се закрепили щурмови групи, подкрепени интензивно от авиация и тежка артилерия.

Американският институтът за проучване на войната също удостовери за прогрес на Москва край Роботино и интензифициране на интервенциите в западната част на Запорожието.

Това се случва, до момента в който съветските сили се стремят да завоюват преимущество и на източния фронт, откакто преди броени дни овладяха изцяло град Авдеевка в региона на Донецк. Според испанския „ Ел Пaис “ идната цел на Кремъл е Часов Яр - град на 10 км западно от Бахмут.

Индикациите за това са доста „ и се повтаря тактиката от Авдиивка “ - първоначално артилерията безмилостно унищожава инфраструктурата показва изданието. „ На всеки няколко минути извистяват снарядите на съветската артилерия “, написа кореспондентът на вестника в Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи във вечерно видеообръщение, че обстановката на някои точки от фронта е извънредно сложна. Според него украинската войска изнемогва пред съветските сили, които се възползват от неналичието на военна помощ за Украйна.

Междувременно съветски водач на хеликоптер, който дезертира в Украйна преди към шест месеца, бе открит убит в Испания. Това заяви представителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов, представен от ДПА. Според испанската организация EFE, която се базира на източници, близки до следствието, Максим Кузминов е убит с шест патрона.

На този стадий полицията преглежда случая във Вилахойоса като възмездие, обяснявайки, че колата, от която са били изстреляни куршимите, е минала през тялото на жертвата.

Кузминов прелетя от Русия в Украйна предишния август с боен хеликоптер Ми-8 в цялостно бойно снаряжение – той получи от украинското разузнаване близо 500 000 $ за дезертирането си и предаването на съветския хеликоптер на украинската войска, заяви ДПА.

Шефът на съветското разузнаване Сергей Наришкин разяснява в тази връзка, че Кузминов е „ честен мъртвец “, от момента в който е възнамерявал своите закононарушения, оповестяват съветските новинарски организации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР