Зеленски жестоко сгази българския президент, който изговори кремълските наративи за

...
Зеленски жестоко сгази българския президент, който изговори кремълските наративи за
Коментари Харесай

Unian.net: Презрението на украинския президент изплаши Румен Радев

Зеленски грубо " сгази " българския президент, който изговори кремълските разкази за войната

Президентът на Украйна Владимир Зеленски внезапно разкритикува българския си сътрудник Румен Радев на среща в София. Украинският държавен глава беше засегнат от позицията му за войната в Украйна и обстановката на Запорожката АЕЦ, написа unian.net.

Изданието написа, че Зеленски е посетил България по покана на държавното управление, което поддържа военната помощ за Украйна и разисква благоприятни условия за продажба на нуклеарно съоръжение за цивилен цели на Киев.

" Но срещата с Радев, който симпатизира на Кремъл, мина по-зле в сравнение с се очакваше ", разяснява изданието и осведоми за позицията на Радев, който съобщи, че " не съществува военно решение и повече и повече оръжие няма да реши нищо ".

" Не дай Боже да се окажете на моето място. Ако хората, с които имате общи полезности не ви оказват помощ какво ще извършите? Ще кажете ли: Путин, заповядай, окупирай територията на България? Ваше право е да не подкрепяте Украйна. Но на мен доста ми се желае да ме разберете вярно ", с пренебрежение отговори президентът на Украйна, с което изплаши българския държавен глава ", написа unian.

Освен това Зеленски разкритикува Радев, за това, че назовава нахлуването на Русия " спор " а не " война " и за отвлечените формулировки.

" Мога да ви кажа, че с каквито и муниции да разполагате, това няма да ви е задоволително, с цел да воювате с Русия. Затова е добре да дадете оръжие, с цел да можем ние да се защитим, с цел да не пристигна войната при вас. Вие не можете да подкрепяте Русия и балансираща позиция, тъй като Русия желае да унищожи НАТО, Европа и Европейски Съюз, това са техните цели. Разбирате ли ме ", възмутено съобщи Зеленски ", продължава изданието и прибавя, че по-късно изявление Радев изискал медиите да си тръгнат.

Превод: Faktor.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР