Ученици от Котел събраха пари в помощ на своя съученичка,

...
Ученици от Котел събраха пари в помощ на своя съученичка,
Коментари Харесай

Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родителите си в пандемията от COVID-19

Ученици от Котел събраха пари в помощ на своя съученичка, изгубила родителите си в пандемията от COVID-19. Майката и бащата на момичето си отиват за две седмици, а в този момент за нея се грижи по-голямата му сестра. Учениците съумяват да съберат 3440 лв..

" Много съм щастлива и признателна, че направиха това за мен. Нямам думи. Радвам се, че имам такива другари и учители. Никога няма да ги не помни, ще останат в сърцето ми “, споделя пред bTV Неше Коджаахмедова.

Родителите ѝ почиват през 2021 година Някои от съучениците на момичето споделят, че го познават още от детската градина.

Урок по гражданско обучение се трансформира в празник на положителното в учебно заведение " Георги Раковски “ в Котел. Тогава децата, които са в паралелка на готвачи, вземат решение да създадат самодейност, с която да оказват помощ на Неше. Искат да ѝ подготвят курабийки и мъфини.

" Светлината на Христовото Възкресение озари нашето учебно заведение. Замисълът беше да изразим това, което учениците могат да вършат най-добре. В час по туристическа анимация разработихме стратегия с детски игри, подобаващи за всякаква възраст и учениците озаглавиха благотворителната самодейност " Пролетен празник за деца “. В нея включихме и родители “, споделя учителката на децата.

" Неше първо се разплака, а по-късно не спираше да се усмихва. Тя не толкоз се зарадва на парите, колкото на нашето внимание и грижа към нея “, показа съученичка на момичето.

Учениците от класа на Неше са подготвени да оказват помощ и на други нуждаещи се.

Според Националната осведомителна система умрелите от COVID-19 у нас са 38 748. Заразени с вируса са били 1 339 930 души, като 1 293 076 към този момент са се излекували. Поставени са общо 4 726 472 дози ваксини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР