На 9 май Европа отбелязва два празника – Денят на

...
На 9 май Европа отбелязва два празника – Денят на
Коментари Харесай

Без День Победы нямаше да го има Europe Day

На 9 май Европа отбелязва два празника – Денят на успеха над хитлеристка Германия и Денят на Европа. Името на първия празник приказва единствено за себе си. Но Денят на Европа изисква пояснение. Западоневропейският хайлайф реши да го ознаменува като празник, тъй като на тази дата през 1950 година френският външен министър Робер Шуман произнася прословутата си тирада, в която приканва да се сътвори евроинституция за ръководство на въглищните и стоманени браншове на Франция и Федерална Република Германия (Западна Германия). Тези браншове са определени, тъй като основават въоръженията. Идеята е на различен френски политик Жак Моне, само че се е споделяла и от немския канцлер Конрад Аденауер, съгласно който един път вечно би трябвало да се тегли кръст на войните сред двете страни и европейските нации.
Така мислел и Шуман, речта му остава в историята като Декларацията на Шуман и година по-късно е основана Европейската общественост за въглища и стомана с присъединяване още на Италия, Белгия, Нидерландия и Люксембург. Тази общественост е предвестител на Европейския съюз. През 1985 година Европейската икономическа общественост (EИО) записва датата 9 май като формален празник в политическия си календар, а през октомври 2008 година Европарламентът публично дефинира тази дата като неработен ден.
Когато на 22 юни 1941 година хитлеристка Германия най-вероломно атакува Съюз на съветските социалистически републики, първият нацистки идеолог Гьобелс прогласява по радиото: „ Това не е война за трона и олтара. Това е война за зърното, желязото, рудата, въглищата и суровините. Това е война за ситата маса на немския служащ ".
Това обаче бе война освен за цялостната софра на германеца. В Уикипедия може да се прочете, че даже в Германия „ предмет на исторически проучвания е станал „ другия Холокост “ - против славянското население на Съюз на съветските социалистически републики, което дружно с евреите е било оповестено за „ низша раса “ и надлежно подлежащо на заличаване “. Това се е отнасяло най-много за съветското население. По време на Великата Отечествена война, както я назовават в Русия, принудително изведени от Съюз на съветските социалистически републики са били 5 269 513 души, доста от които са работили като плебеи в немски фабрики и концлагери.  Завърнали се половината - 2 654 100 души, а останалите 2 164 313 души или са починали или са умрели в плен. (Повечето от оставащите 451 100 души са предпочели мигрантството).
Целта на войната е била да се ликвидира руската страна, да се завладеят благосъстоянията й и да се „ германизира територията на страна чак до Урал “, както написа в историческите документи. Тоест задачата е била да се унищожи цялостен един народ.

Това е бил славянски Холокост

Когато Нюрнбергския арбитражен съд през 1945—1946 година упрекна експанзията на Германия като  военно закононарушение и закононарушение против човечеството, имало се е пред тип изтребването освен на 6 млн евреи, само че и на славянското население в Съюз на съветските социалистически републики.
За да реализира сатанинската си цел Хитлер бе мобилизирал 5 млн. души. През цялата война на Източния фронт той е държал 90% от немската войска, която там понижава до 3/4 след откриването на Втория фронт на 6 юни 1944 година във Франция.  
През 2015 година Москва разгласи, че общите загуби на Съюз на съветските социалистически републики са 26 млн. души, от които 8,6 млн. са военни. Само целеустремено избитите по време на окупацията са 7,4 милиона души. Страната губи съвсем 1/3 от националното си благосъстояние от войната, а демографският й спад се пресмята на 42 млн. души.
Статистиката споделя, че Съединени американски щати, Англия и Франция са дали общо 1 462 000 починали бойци и цивилни.
Германия е дала 7,1 млн. убити единствено против Съюз на съветските социалистически републики, починалите мирни поданици варират от 1,5 млн. до 3 млн., а общите жертви са от 6,9 до 8,4 милиона.  Най-големи загуби армията й претърпяла точно против Съюз на съветските социалистически републики до 93% от общите й загуби през войната. Общо във войната умират 60-65 млн. души, като огромни загуби понася и Китай с 15,5 млн. жертви.

Съюз на съветските социалистически републики е дал най-тежкия кръвен налог

във войната, само че на Запад, изключително при ръководството на Владимир Путин, тази истина се профанизира като доказателство, че изгубилият войната е точно той, по тази причина не можело и дума да става, че той имал решаваща роля за успеха. Несъмнено грешките на Сталин имат пръст за тази висока смъртност, само че виновност носят Съединени американски щати и Англия с протаканото разкриване на Втория фронт и с дребната помощ за Москва по ленд-лийза (едва 4% от създаваното в Съюз на съветските социалистически републики, в това число на оръжия).  
Но зад загубите стоят и жертвеготовност и подвиг. На 23 февруари 1943 година край село Чернушки в Псковска област 19-годишният Алексей Матросов пропълзява в профил до картечен дзот, който пречи на бойната му час да се вдигне в офанзива. Други два немски дзота към този момент са унищожени, само че този продължава да стреля. Матросов мята две бомби, само че картечница не стопира. Тогава той се хвърля върху нея и умира, само че разчиства терена за офанзивата. Данните гласят, че е имало 300 такива подвизи на руски бойци по време на войната. Няма данни за толкоз всеобща самопожертвувателност в редиците на западните съдружници на Москва.
Всъщност ето какво е споделил английският министър председател по време на войната Чърчил: „ Никога не сме вярвали, че нашата помощ от ленд-лийза е главният фактор за руската победа над Хитлер на Източния фронт. Това бе реализирано с героизма и кръвта на съветската войска “.
А ето и мнението на не какъв да е, а на върлия американски русофоб от полски генезис Збигнев Бжежински: „ Иронично е, че провалянето на нацистка Германия ускори интернационалния статут на Америка, макар че тя не изигра решаваща роля във военната победа над хитлеризма. Заслугата за постигането на тази победа би трябвало да се признае на Съветския съюз на Сталин, омразният противник на Хитлер “.
День Победы е в действителност ден на триумфа над безспорното зло, каквото представлявала хитлеристка Германия с нейната човеконевистническа мантра. Нали е ясно, че без саможертвата на Матросов и кръвта на съветската войска, това безспорното зло нямаше да бъде победено. Съответно на нито един немски политик би му хрумнало взаимно ръководство с Франция на въглищните и стоманени браншове. Без тях нямаше да има нито речта на Шуман, нито Европейска икономическа общност, нито денят на Европа и днешния Европейски Съюз. Europe Day напряко стои като дребното братче на День Победы.

Войната на датите

Рулетката на историята се завъртя по този начин, че Еurope Day освен отхвърля да признае День Победы, само че и му е оповестил война. Вижте какво е споделила шефката на Европейски Съюз Урсула декор ден Лайен на 13 септември 2022 година пред Европейския парламент: " Това не е единствено война на руснаците против Украйна. Това е война за нашата сила, война за нашата стопанска система и полезности. Война за нашето бъдеще ". Това не е ли като извадка от обръщението на нейния съотечественик нацист от 22 юни 1941 година
Това, че Европейски Съюз следва хищническия дух на Хитлер се удостоверява и от американският полковник в оставка и някогашен консултант на Пентагона Дъглас Макгрегър в неговия Ютюб: „ Зад това (войната в Украйна) стоят огромни пари, тъй като Русия е цялостна с запаси за трилиони долари: минерали, петрол, газ, скъпоценни метали, селско стопанство “. Той напомня, че през 90-е години Западът се опитал да „ открадне от Русия всичко, каквото може “. Но ги е спрял Владимир Путин, който възвърне „ стабилността и достолепието на Русия “. Глобалистките сили ръководят Европа,  както и тук (в Съединени американски щати – ред.) И техният дневен ред е да унищожат Русия. Те биха желали да заменят Путин “.
Вижте по какъв начин Европейски Съюз сляпо следва стъпките на Хитлер против Русия. Както през 30-те години Западът провали напъните на Съюз на съветските социалистически републики да бъде спрян Хитлер, по този начин и в този момент отново той провали напъните на Путин да се извършват Минските съглашение, с цел да се избегне военният конфликт в Украйна. Както на времето хитлеристките войски застанаха пред руските граница, по този начин и в този момент вършат същото натовските елементи пред съветските граници. Както на времето Хитлер хвърли съвсем цяла Европа против Съюз на съветските социалистически републики, по този начин и в този момент Европейски Съюз впрегна съвсем всичките въоръжения на страни-членки против Русия. Както на времето стопанската система на Европа работеше за безспорното зло, по този начин и в този момент Европейски Съюз стопанската система постанова наказания на кг против Москва и създава муниции за Зеленски, който се трансформира в безспорното зло за страната си.  
Само че днешният глобалистки Европейски Съюз съобщи същинската Европа на Шуман и Аденауер, които дадоха старт на интеграцията, с цел да няма в никакъв случай повече войни на Стария континент. Техният мир е сменен с борба и конфликтност в полза на глобалистката Америка и с риск от евентуален нуклеарен конфликт. Европейски Съюз не потегля ли по стъпките на Хитлер вместо да продължи с духа на Моне, Шуман и Аденауер, наричани " бащите на следвоенна Европа "? Да, той още не е вандализирал техните гробове, само че към този момент е поругал паметта им.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР