Зеленият боб предлага една от най-пълноценните възможности за набавяне на

...
Зеленият боб предлага една от най-пълноценните възможности за набавяне на
Коментари Харесай

Да минем на зелено – 5 ползи от зеления боб


Зеленият фасул предлага една от най-пълноценните благоприятни условия за набиране на доста от всекидневно нужните хранителни субстанции, без риск от отрицателно въздействие върху тежестта.

В състава на зеления фасул се откроява високото наличие на фибри , белтъчини и флавоноиди . От витамините доминират А, С, К, В6 иВ9 (фолиева киселина). Групата на микроелементите е показана от желязо, калций, манган и калий.

Зеленият фасул обаче се откроява измежду останалите бобови и хранителни култури като цяло с 3 доста положителни особености. Той е безпаричен на калории, не съдържа холестерол и е измежду доста дребното естествени източници на силиций измежду храните.

Този повсеместен и в някои аспекти неповторим състав трансформира зеления фасул в артикул, който би трябвало да участва постоянно на трапезата ни. Редовната му консумация подсигурява по-висок късмет за предварителна защита на редица здравословни проблеми.

Защита от анемия
Зеленият фасул съдържа към 2 пъти повече желязо от най-популярния източник на желязо измежду храните – спанака. Високите дози от микроелемента, които зеленият фасул обезпечава, ще бъдат от голяма изгода за страдащите от желязодефицитна анемия и хронична отмалялост, както и за хората, коит желаят да се предпазят от тези положения.

Комплексна грижа за коса, кожа, нокти и кости
Естественото наличие на силиций, изключително в композиция с витамин К, носи сложни изгоди за образуването на съединителната и костната тъкан. Силицият заздравява косата кожата и ноктите, а витамин К задейства остеокалцина – белтъкът, който дружно с колагена е най-представен в костите. Остеокалцинът „ заключва “ калция в костите и защищава от несъразмерната му загуба.

Свързани публикации.. Зелен фасул – за повече сила и положително въодушевление 0 Силиций - забавя стареенето на клетките 1 Храни с невисок гликемичен показател – с цел да сте здрави и слаби 0

Подкрепа за сърцето
Високото наличие по едно и също време на флавоноиди и калий в зеления фасул има удобно въздействие върху кръвоносните съдове и съсирването на кръвта . Калият поддържа еластичността на аортата и другите огромни кръвоносни съдове и ги защищава от сгъстяване. Флавоноидите допълват позитивния му резултат върху съдовете като работят противовъзпалително и понижават риска от срастване на тромбоцитите и образуване на тромби.

Превенция на зрителните болести
Плътното оцветяване на зеления фасул е доказателство за високо наличие на каротеноиди, някои от които (лутеин и зеаксантин) са измежду най-важните пигменти за очи . Редовният им банкет поддържа активността на ретината и защищава от съществени зрителни нарушавания като макулна недъгавост, пигментен ретинит и други

Контрол на диабета
Ниското наличие на елементарни въглехидрати и висите дози фибри трансформират зеления фасул в една от най-изявените храни с невисок гликемичен показател . Редовната консумация на зелен фасул освен че не покачва кръвната захар, само че и оказва помощ за по-успешното й управление. Така той работи като натурален регулатор на риска от диабет и неговите затруднения.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР