Зелените в Германия ще посочат в понеделник своя кандидат за

...
Зелените в Германия ще посочат в понеделник своя кандидат за
Коментари Харесай

Германските Зелени обявяват кандидата си за канцлер

Зелените в Германия ще посочат в понеделник своя претендент за канцлер, предава „ Франс прес “. Очаква се Зелените да показват единение на фона на битката на власт консервативния съюз на ХДС/ХСС на оттеглящата се канцлерка Ангела Меркел.
В конкуренцията вземат участие двамата сегашни съпредседатели на лявоцентристката партия - адвокатката (40 г.) и писателят (51 г.).
И двамата обявиха, че са подготвени да водят партията си на избори, само че също по този начин подчертаха, че желаят консенсус по решението.
Очакваната номинация е историческа, защото е знак, че Зелените към този момент няма да се задоволяват с поддържаща роля.
 Анкета демонстрира поддръжка на германците за Зьодер като идващ канцлер Анкета демонстрира поддръжка на германците за Зьодер като идващ канцлер
Мнозинството германци утвърждават кандидатурата на баварския водач Маркус Зьодер за водач на консервативния блок ХДС/ХСС на федералните п...
Според изследванията Зелените са втора политическа мощ в Германия, на дребна отдалеченост от блока ХДС/ХСС.
Екологичната платформа на Зелените също се свързва с целите на мнозина от по-младите германци, които от ден на ден се интересуват от проблеми като запазване на климата.
Баербок и Хабек са с изравнена известност в партията, само че коментаторите означават, че Хабек е по-способен да притегля и гласове отвън нормалния електорат на Зелените.
Който да получи номинацията, ще има цялата поддръжка на партията, написа още „ Франс прес “, цитирайки „ Зюддойче цайтунг “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР