Зелената зона в Багдад, която в продължение на 16 години

...
Зелената зона в Багдад, която в продължение на 16 години
Коментари Харесай

Зелената зона в Багдад отново е отворена, а в Кабул се разширява

Зелената зона в Багдад, която в продължение на 16 години бе недостъпна за иракското население, бе още веднъж отворена при започване на предишния месец, знак за възстановяване на обстановката в областта на сигурността. Тази в Кабул, със своите високи по шест метра железобетонни блокове, се уголемява от ден на ден на фона на заканите от атентати.

Близо 30 километра бетонни стени бяха отстранени, а 600 улици в центъра на иракската столица бяха отворени за популацията през последните шест месеца, което е симптом на известна нормализация след години на спор в Ирак, последвали свалянето на Саддам Хюсеин през 2003 година

Подобен план наподобява несъответствуващ в Кабул, едно от най-опасните места в Афганистан, където талибаните и " Ислямска страна " усилиха броя на атентатите си.

Макар нападенията доста да понижиха през последните месеци, до момента в който Съединени американски щати и талибаните договарят за завършек на рецесията, в страната към момента няма непоклатимост. Зелената зона, която през днешния ден обгръща повърхност от два квадратни километра, се уголемява.

Нейното разширение е " планувано главно в посока на летището ", съобщи източник от силите за сигурност, поискал анонимност. Строителните действия, почнали в края на 2017 и началото на 2018 година " вървят много постепенно, тъй като стотици парцели " би трябвало да бъдат унищожени, а притежателите им преселени, добави източникът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР