Зелената сделка изкара всички европейски фермери по пътищата в много

...
Зелената сделка изкара всички европейски фермери по пътищата в много
Коментари Харесай

Зърнопроизводител: Отчаянието е повсеместно

" Зелената договорка изкара всички европейски фермери по пътищата в доста сложен миг. Макар че митингите се катализираха и от войната в Украйна, Европа сгреши при образуването на Зелената договорка. Впрегнаха каруцата преди коня. Промените в отношението към земята и земеделското произвеждане трябваше да стартират от фермерите, не от политиците. " Това мнение изрази през Мариела Йорданова, зърнопроизводител. Според нея откакто Зелената договорка е претърпяла неуспех, нещата би трябвало да се слагат в новите действителности, като се регистрира бъдещото приемане на Украйна.

" Зелената договорка би трябвало да стъпи на новите технологии, на нововъведенията, а не на административните решения и те да не бъдат взети под натиска на зеления екстремизъм ", безапелационна е Йорданова. По думите ѝ, фермерите няма по какъв начин да работят на зелено, откакто от няколко години са " доста на алено ".

Браншовите организации изпреварват по експертиза служителите, счита тя. Според нея е належащо фермерите да получат " нови принадлежности за справяне с климата, със замърсяването на околната среда ".

Срещу новите геномни техники има голословната и неекспертна опозиция на псевдонаучни и екологични организации, разяснява Мариела Йорданова.

Фермерите чакат нов инструмент, с цел да създават екологично и рентабилно, само че не с цената на отпадане и банкрути на цели браншове аграрни стопанства, акцентира тя.

" Отчаянието е навсякъде. Надяваме се, че опареният европеец е прагматичен, улегнал и ще вземе вярното решение. "

Правилата за произвеждане на европейско равнище са доста тежки и оскъпяват продукцията, заявява още Мариела Йорданова.

И защото приемането на Украйна е не дали, а по кое време, земеделците упорстват или Украйна да одобри европейските правила на произвеждане, които са прекомерно радикални на европейско равнище, или " нашето произвеждане да се либерализира ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР