Зелената икономика с нейните най-съществени елементи, като енергийна ефективност и

...
Зелената икономика с нейните най-съществени елементи, като енергийна ефективност и
Коментари Харесай

Зелената икономика променя облика на Международния технически панаир в Пловдив

Зелената стопанска система с нейните най-съществени детайли, като енергийна успеваемост и икономисване на сила, електромобилност, умни къщи и цифровизация, трансформира образа на Международния механически панаир в Пловдив. Различна платформа за показване на бизнеса от тези посоки ще предложи неговото 76-о издание, което ще се организира от 19 до 24 септември. То ще постави и началото на тоталната смяна на Техническия панаир, който ще има нова идея от идващото си издание през 2023 година.

По традиция в най-иновативното икономическо събитие на България вземат участие производители и търговци от региона на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, осведомителните и цифровите технологии, автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата индустрия, водния бранш, превоза и автосервизното съоръжение, автомобилната промишленост. 

В идния Есенен панаир тези сектори също са показани, само че от единствено от най-изявените компании, показващи върхови нововъведения в най-модерните посоки, като енергийната успеваемост, пестенето на сила, електротранспорта, екопроизводството, дигитализацията, въвеждането на „ умни решения ” във всички сфери на стопанската система и бита. Така изложението  се пренастройва към нови формати, които открояват най-значимите софтуерни достижения с практическа употреба и в синхрон със международните трендове. То става една по-различна платформа за бизнес интензивност, подкрепяща  ефикасни разработки в отговор на актуалните провокации.  В ЕСЕН 2022 се включват български компании от съвсем целия браншови набор. Силно е задграничното присъединяване от Индия, Полша, Чехия, Словакия, Дубай и други страни.

Един от най-важните акценти са системите за понижаване на енергийните разноски, които към този момент в огромна степен затрудняват и производителите, и семействата поради повишаването на енергоносителите.  Различни типове смарт къщи, фотоволтаични модули и детайли, изолации и други съоръжения дават решение на този огромен проблем.  

Концепциите за нова подвижност, която понижава въглеродния отпечатък, са измежду основните посоки на ревюто. Те ще бъдат показани под надпис „ Предизвикай бъдещето! “, а посетителите ще могат да видят някои електрически и хибридни коли, акумулатори, зарядни станции, начини за споделено пътешестване и други линии от превоза на бъдещето.

Фокусирането  върху най-модерните посоки и артикули продължава линията за преструктуриране на профилираните браншови изложения в границите на Международния механически панаир (www.fair.bg), която стартира от предходното издание. Още тогава бяха добавени и модерни способи за представяне, с цел да се отговори на условията на бизнеса от 21. век. Сега измененията продължават  и слагат началото на един напълно друг панаир с изцяло нова идея, която ще стане действителност от идната година, обявиха от националния изложбен център. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР