Зехтинът съдържа множество макронутриенти, мастни киселини и витамини – той

...
Зехтинът съдържа множество макронутриенти, мастни киселини и витамини – той
Коментари Харесай

9 убедителни причини да консумирате зехтин на празен стомах

Зехтинът съдържа голям брой макронутриенти, мастни киселини и витамини – той е изключително скъп артикул, потребен за нашето здраве.
Ето за какво ви предлагаме 9 много безапелационни аргументи да пиете зехтин – по 1 лъжичка на празен корем. Ефектите няма да закъснеят.
1. За да заздравите дебелото черво
Зехтинът защищава клетките от вреди, които водят до образуването на рак. Освен това усъвършенства храносмилането и защищава от запек.

2. За по-добра кожа, коса, нокти и кости
Зехтинът е потребен и за кожата, ноктите и косата. Омекотява, поправя, подхранва, овлажнява и подтиква растежа на косата и ноктите. Можем да си вършим маски с него, само че е много по-полезен, в случай че го пием.
3.Прочиства черния дроб
Черният дроб има една изключително съществена функционалност – да прочиства вътрешната ни система. Понякога обаче би трябвало да детоксикираме и самия орган. А това може да стане благодарение на зехтин.
За най-хубави резултати смесете 2 супени лъжици зехтин със сока на 1/3 лимон и изпийте сместа.

4. За намаляване
Зехтинът съдържа голямо количество потребни мастни киселини, които могат да основат чувството за плътност. Той е най-хубавият сурогат на маслото.

5. Подобрява имунната система

Мастните киселини в зехтина имат роля и в другите имунни функционалности на тялото. Например контролират и поддържат имунната система и даже се борят с автоимунните болести.

6. Предпазва сърцето

Съществуват 2 вида холестерол: LDL (лошият) и HDL (добрият). Как да увеличим равнищата на последния? С помощта на средиземноморската диета, която включва зърнени храни, зеленчуци, плодове и зехтин.

7. Намалява възпаленията

Зехтинът работи като ибупрофен и понижава възпаленията в тялото. Изследванията демонстрират, че 3,4 супени лъжици зехтин са толкоз ефикасни, колкото и 10-процента доза от един ибупрофен. Това е едно надалеч по-естествено лекуване.

8. Контролира равнищата на кръвната захар

Зехтинът понижава доста равнищата на холестерола и кръвната захар. Това значи, че е потребен за диабетици, както изцяло за нашата кръвоносна система.

9. Предпазва мозъка

Зехтинът оказва помощ на нашия мозък, който се нуждае от голям брой О2 (приблизително 20 % от целия прием) и се въздейства от свободните радикали. Освен това ни защищава от Алцхаймер и други сходни болести, усъвършенства паметта и понижава риска от меланхолия.

Инфо: Дунавмост

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР