Zeekr отправя предизвикателство към топ-производителите на електромобили: 1000 км пробег

...
Коментари Харесай

Електромобил се зарежда 10 минути, за да измине 1000 км


Zeekr насочва предизвикателство към топ-производителите на електрически автомобили: 1000 км пробег след зареждане за 10 минути (графика: CATL)

Електрическата марка Zeekr се сплоти с китайския колос в производството на акумулатори CATL за основаване на електрически автомобил с „ ултра-дълъг пробег “ въз основата на модела Zeekr 001. Резултатът е серийна електрическа кола, способна да измине повече от 1000 км с едно зареждане.

За първи път ще се употребяват серийно създавани версии на батериите Qilin с течно изстудяване на CATL, които оферират енергийна компактност от 255 Wh/кг, както и „ рекордна успеваемост на потребление на размера “ от 72%.
още по темата
CATL твърди, че батерията Qilin може да достави към 13% повече мощ от новите 4680 акумулатори на Tesla, като се има поради същата химия и размер на опаковката.

Компанията не прецизира потенциала на пакета във връзка с киловатчасове, само че популяризира впечатляващо 10-минутно бързо зареждане от 10-80%, при изискване че са налични станции за зареждане с висока мощ.

Наред с това системата може да се похвали със дарба за стопляне за парещ старт в границите на 5 минути при ниски температури. Пробег от над 1000 км и 10-минутно време за бързо зареждане са съвсем всичко, което множеството хора биха могли да пожелаят от батерия на електрически автомобил.

Моделът Zeekr 001 Qilin ще дебютира през второто тримесечие на 2023 година, тъй че към момента има късмет някой различен да ги изпревари и да се похвали с първото произвеждане на електрически автомобил с 1000 километра пробег и бързо зареждане за 10 минути.

Но по този начин или другояче, това е впечатляващо предизвикателство, което най-вероятно ще докара до фрапантни промени на пазара на електрически транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР