Здравният министър така и не заяви ясно какво ще се

...
Здравният министър така и не заяви ясно какво ще се
Коментари Харесай

Кабинетът обяви НОЩ за разформирован


Здравният министър по този начин и не съобщи ясно какво ще се случва с Националния действен щаб за битка с ковид. Не е ясно и дали ще има брифинги на здравните управляващи по тематиката. Но в днешно прессъобшение на Правителството излиза наяве, че НОЩ се счита за разформирован. Това е сбитият отговор на управляващите.Преди няколко дни здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че той не счита, че щабът е необходим и остави решението какво да се случва с него на служебния министър председател.

Днес, в известие на държавната пресслужба се споделя, че НОЩ е разформирован със заповед ан Бойко Борисов от 15 април и след нея няма друга за възобновяване му.

Малко след известието на Министерския съвет за закриването на щаба Министерството на здравеопазването популяризира на собствен ред известие. То гласеше, че брифинги за обстановката към пандемията ще продължат да дават министър проф. Костадин Ангелов и основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По-късно Борисов разгласи, че е разпоредил на здравния министър в оставка Костадин Ангелов " да се възвърне щабът, до момента в който изберат нов ".

Заповед за възобновяване на щаба обаче по този начин и не се появи и такава няма, както се оказва от днешното известие на Правителствената осведомителна работа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР