Здравният министър Стойчо Кацаров предупреди в сряда, че, ако Covid-мерките

...
Здравният министър Стойчо Кацаров предупреди в сряда, че, ако Covid-мерките
Коментари Харесай

Кацаров към ресторантьорите: Цената ще я платят нашите баби и дядовци

Здравният министър Стойчо Кацаров предизвести в сряда, че, в случай че Covid-мерките не се съблюдават, цената най-после ще я платят родителите на младите българи, при които смъртността от вируса остава най-висока. В сряда в центъра на София ресторантьорите готвят следващ митинг против ограниченията, като се чака към тях да се причислят представители на транспортните компании, туристическия отрасъл и културни дейци.

Ако не се съблюдават ограниченията, случаите ще изригнат до 5000

“Ако тръгнем да водиме война едни с други, да се преследваме и да се наказваме, сигурно няма да успеем, а цената ще я платят нашите родители, баби и дядовци, тъй като макар че по-млади хора се заразяват от този вид, смъртността още веднъж е измежду хората над 60-годишна възраст”, уточни в сряда в Народното събрание Стойчо Кацаров.

Министърът се обърна към всички сънародници, освен към притежателите на заведения и работещите в тях, само че и към тези, които ги посещават, да проявим схващане, емпатия и към хората, които са в тежко положение сега в лечебните заведения. Призивът на министъра пристигна във връзка информациите, че доста нощни заведения са отворили във вторник вечерта, без значение че бе въведен нощен час за затваряне - 23 часа.

“Ако сме прецизни и съблюдаваме рестриктивните мерки, това може да ни помогне в границите на две или три седмици да забележим резултат от използването на тези ограничения и да ги отменим. Това е верният метод ", разяснява министърът. Той предизвести, че в противоположен случай, в случай че хипотетично се анулират тези ограничения, в идната седмица в лечебните заведения ще има 5000, по-късно има 6000, 7000, в интензивните отделения 1000 души и “тогава вие ще ми казвате за какво намалихте ограниченията и допуснахте да се стигне до тази ситуация”, сподели здравният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР