Здравният министър Стойчо Кацаров предупреди, че здравната система е поставена

...
Здравният министър Стойчо Кацаров предупреди, че здравната система е поставена
Коментари Харесай

Кацаров с критична прогноза за здравната ни система

Здравният министър Стойчо Кацаров предизвести, че здравната система е сложена под голям напън. Към момента приетите в болница са към този момент близо 4 000 души. 

Това не е мотив за суматоха и блъсканица, сподели още Кацаров, само че в това време е отминала границата, в която са употребени единствено кревати, разкрити за заболели с Covid-19:

" Ако обаче достигнем над 5-6 хиляди кревати, обстановката стартира да става сериозна в болничното заведение. Не поради неналичието навръх кревати, а на кревати, които да са с достъп на О2, кревати, за които да има личен състав, който е дипломиран да оказва тази здравна помощ ".

Кацаров даде образец с предходните талази на ковид, когато броят на приетите в болница е достигнал и е минал 10 хиляди души:

" Това бяха сериозни стойности и достигането до тях слага в риск доста от хората и това значи, че евентуално част от тях няма да бъдат лекувани съответно, даже и да им е обезпечено легло ", уточни той, представен от БНР.

Здравният министър сподели още, че в случай че се съди по това, което се случва в другите страни в Европа, към края на октомври обстановката би трябвало да стане по-спокойна.

 Кацаров призна, че е имало проблем с изплащането на спомагателните хиляда лв. за медиците на първа линия, само че в идващите дни казусът ще бъде изчистен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР