Здравният министър Кирил Ананиев обеща до средата на следващата година

...
Здравният министър Кирил Ананиев обеща до средата на следващата година
Коментари Харесай

Здравният министър обеща електронно здравеопазване до средата на 2019 г.

Здравният министър Кирил Ананиев даде обещание доникъде на идната година да има електронно опазване на здравето. 

" До средата на идната година ще би трябвало да имаме електронно опазване на здравето и национална здравна осведомителна система ", сподели Ананиев по време на разискванията по Националната здравна карта в Народното събрание.

Ананиев се похвали, че са " вдигнали на крайници " електронното опазване на здравето, когато с екипа му са влезнали в министерството, тъй като тогава то било замразено. 

Министърът даде обещание да показа и два различни модела за развиването на опазването на здравето, тъй като по думите му всички са уверени, че актуалният модел не работи и не може да продължава да се ползва в бъдеще. 

Предстои двата модела да бъдат показани за публично разискване, с цел да се отчетат плюсовете и минусите им, с цел да може при гласуването им в Народното събрание да се избере този, който ще работи за хората, сподели той. 

По думите му този модел освен ще търси усъвършенстване на разноските, а и по-добро равнище на опазването на здравето на българите.

След приключването на разискването на Националната здравна карта депутатите одобриха предлагането Кирил Ананиев да показа до 30 септември идея за развиване на здравното обезпечаване и секторни промени в страната. Преди това концепцията би трябвало да се показа за необятно публично разискване, а резултатите да бъдат предоставени на здравната комисия в Народното събрание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР