Здравните власти в Норвегия заявиха, че отварянето на детски ясли

...
Здравните власти в Норвегия заявиха, че отварянето на детски ясли
Коментари Харесай

Отварянето на детските градини не означава отмяна на епидемията в Норвегия

Здравните управляващи в Норвегия обявиха, че отварянето на детски ясли и начални учебни заведения не е отменило епидемията от ковид в страната, заяви AFP.
Норвегия беше измежду първите страни в Европа, които на 20 април отвориха детските градини, последвани седмица по-късно от учебните заведения за най-малките възпитаници на възраст сред 6 и 10 години.
Повторното отваряне на учебните заведения, които преустановиха занятията на 12 март, в началото бе посрещнато със угриженост от страна на родителите. Но страховете наподобява са неоснователни.
„ Досега не сме забелязали отварянето на детските градини и учебните заведения да е имало негативен резултат върху обстановката с инфекцията “, съобщи по време на ежедневния брифинг Фроде Форланд - върховен чиновник от Норвежкия институт за публично здраве.
Ако отварянето им би имало отрицателен резултат, това е щяло да се отрази, като се усили броят на инфектираните, счита той.
Същото важи и за фризьорските салони, физиотерапевтите и някои други специалности, свързани със опазването на здравето, на които е позволено да работят от 27 април.
Останалите съществени учебни заведения, гимназии и колежи в страната би трябвало да бъдат отворени по-късно през седмицата.
Норвегия удостовери 8 106 случая на заразяване с новия ковид, от които 224 случая са с летален край.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 11 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР