Здравните служители в калифорнийския окръг Санта Клара идентифицираха двама души,

...
Здравните служители в калифорнийския окръг Санта Клара идентифицираха двама души,
Коментари Харесай

Първите смъртни случаи от коронавирус в САЩ са от началото на февруари в Калифорния

Здравните чиновници в калифорнийския окръг Санта Клара идентифицираха двама души, умряли от новия ковид първоначално и средата на февруари, което ги прави най-ранните известни жертви на епидемията в Съединените щати, оповестява " Ройтерс ".

По-рано се смяташе, че първият умрял в Съединени американски щати от COVID-19 е 50-годишен мъж в щата Вашингтон на 29 февруари.

" Медицинска аутопсия е осъществена на две лица, умряли в дома си на 6 февруари 2020 година и на 17 февруари 2020 година Днес се получи удостоверение от CDC, че тъканните проби и от двата случая са позитивни за SARS-CoV-2 (вирусът, който предизвиква COVID-19) ", се споделя в известие на публичното опазване на здравето на окръг Санта Клара.

Медицинските специалисти в окръга също потвърдиха, че друга гибел при започване на март е породена от COVID-19. Жертвите са умряли вкъщи по време, когато е имало доста лимитирани проби единствено посредством Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), се споделя в изказването, в което се прибавя, че се чака да бъдат открити спомагателни смъртни случаи от епидемията.

Параметрите за тестване, заложени по това време на CDC, лимитираха тестванията до лица с известна история на пътешестване и които са потърсили здравна помощ със характерни признаци.

Информацията за смъртните случаи в Калифорния биха могли да подобрят разбирането на чиновниците на публичното опазване на здравето за това по какъв начин е зародила епидемията в Съединени американски щати.

Смъртните случаи от ковид в Съединени американски щати надминаха 45 000 във вторник, удвоявайки се за малко повече от седмица и се повишиха съвсем рекордно за един ден, съгласно данни на " Ройтерс ".

Съединените щати имат най-големия брой доказани случаи на ковид в света с над 810 000, съвсем четири пъти повече от Испания, страната на второ място по брой. В международен мащаб случаите надвишиха 2,5 милиона във вторник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР